fbq
Kotimaa
08.10.2021 00:03
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Jokinen ja Harlin
Antti Jokisen ja Renny Harlinin liki 20 vuoden välirikko paljastuu uutuuskirjassa: Renny elätti Anttia kotonaan vuoden - sitten tulivat törkeät oharit
Kotimaa
08.10.2021 00:03
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Menestynyt suomalaisohjaaja Antti Jokinen, 53, muutti Renny Harlinin, 62, Hollywoodin-kotiin 2000-luvun puolivälissä. Tämä käy ilmi Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa Renny Harlinin elämäkerrassa Renny Harlin - Ainutlaatuinen elämäni (Tammi).

Antti oli ollut jo aiemmin 2000-luvulla Yhdysvalloissa, jossa hän opiskeli elokuva-alaa East Carolinan yliopistossa. Opintojen jälkeen hän ohjasi Jenkeissä musiikkivideoita, mutta palasi toviksi Suomeen.

Takaisin Yhdysvaltoihin hän lähti 2000-luvun puolivälissä, ja tuolloin hän yritti luoda uutta uraa Los Angelesista käsin. Ilmeisesti Jokisen ja Harlinin yhteinen ystävä Markus Selin johdatti miehet toistensa luokse.

Lue myös: Kirjapaljastus: Renny Harlinilla oli tulinen salasuhde Salma Hayekin kanssa - hurjassa naisruletissa julkkiskaunottaria Katariina Sourista Playboyn keskiaukeamatyttöön

Korvaus käsikirjoituksen vohkimisesta

Valitettavasti Renny ei anna kovin hyvää lausuntoa Jokisesta.

- Hän majaili kämpilläni ilmaiseksi lähes vuoden, juotin ja ruokin hänet. Maksoin Antille jopa käsikirjoittajia, jotka tekivät hänen kanssaan työtä.

- Antti halusi lyödä läpi Hollywoodissa, ja minä esittelin Anttia tuottajille. Sitten yhtenä aamuna hänestä ei näkynyt enää jälkeäkään, Renny ihmettelee kirjassaan.

- Antti oli lähtenyt kämpiltä sanomatta sanaakaan. Muutama päivä myöhemmin luin lehdestä, että Antti oli tekemässä elokuvaa.

- Antin Amerikassa ohjaama käsikirjoitus oli täysin minun kehittämäni ja maksamani. Kun tieto The Resident -elokuvasta oli lehdessä, minun oli pakko ottaa yhteyttä elokuvan tuottajaan ja kertoa, että käsikirjoitus oli minun omistuksessani. He joutuivat maksamaan minulle korvauksen ja antamaan executive producer -krediitin.

Imdb-elokuvasivustolta selviää, että Renny on todellakin merkitty Hilary Swankin tähdittämän elokuvan vastaavaksi tuottajaksi. Renny veti omat johtopäätöksensä Jokisen tempusta.

- En ole tuon tapauksen jälkeen puhunut Antin kanssa.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia Renny Harlinin elämäkerrasta.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »