fbq
Anssi kela

Anssi Kela kohtasi somessa ikävän yllätyksen - yritys käytti muusikon kuvaa luvatta mainoskampanjassaan

Muusikko Anssi Kela, 49, kohtasi somessa ikävän yllätyksen.

Anssi törmäsi nimittäin Facebookissa lahtelaisen parturiyrityksen mainosjulkaisuun, jonka kuvassa komeili hän itse. Otoksessa muusikko pitelee lappua jossa lukee "Mene tänne" ja yrityksen nimi. Lisäksi yritys oli tägännyt Anssin julkaisuun.

Muusikko kävi asiallisesti kommentoimassa julkaisua.

- Tervehdys. Minulla ei ole mitään muistikuvaa siitä, milloin ja missä tämä kuva on otettu. Aina silloin tällöin minulle lyödään kouraan jotain materiaalia, jonka kanssa pyydetään poseeraamaan. Yleensä bändipaitoja tms.

Anssi ei sanojensa mukaan ollut antanut firmalle lupaa käyttää kasvojaan mainoskampanjassa.

- En muista tätä tilannetta, mutta olen kuitenkin melko varma siitä, etten ole antanut lupaa tehdä mainoskampanjaa minun kasvoillani. Tällaisista jutuista pitäisi aina erikseen sopia. Olen toki saattanut sanoa, että kuvan saa julkaista, mutta tässä on nyt selvästi joku kampanja menossa, kun minut on tägätty jo moneen tällaiseen postaukseen.

Vain elämää: Anna Abreu antaa Anssi Kelalle erikoisen joululahjan: "Mä olen todella hämmentynyt"

Anssi ei kantanut kaunaa yritykselle, ja toivotti heille myös hyvää joulua. 

- Ei minulla ole tässä mitään sen kummempia vaateita. Yrityksenne vaikuttaa sympaattiselta, ja tilanne on nähtävästi ollut molemmin puolin epäselvä. Otan tästä myös itse opikseni. Oikein mainiota joulua joka tapauksessa! Muusikko päätti asiallisen viestinsä.

Parturiyritys vastasi Anssin kommenttiin. Firman työntekijä väitti vastauksessaan Anssin antaneen luvan kuvan julkaisuun.

Kuvan käyttö markkinoinnissa vaatii kuitenkin myös kaupallista käyttöä koskevan luvan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Terve Anssi! Tämä kuva on todellakin meidän työntekijän ottama, jossa sinulta kysyttiin lupaa käyttää mahdollisesti meidän somessa - lupasit tämän. Itse en sinua tunne, enkä tiedä sen enempää taustojasi - uskoin työntekijäämme. Tiedän kyllä, että teet musiikkia.

- Jos pahoitit mielesi, tai haluat ettei kuvaa käytetä, voimme poistaa kuvan. Meistä kuva oli edustava ja laitoimme osana perusmainontaa. Meillä on päivitys 3 x viikossa (Face ja IG).

Mitä ihmettä tapahtui Anssi Kelalle? Esiintyi Vain elämää -ohjelmassa lähes tunnistamattomana: "Panohanskat käteen!"

Lisäksi yrityksen työntekijä mainitsi yllättäen, että Anssi on vapaa haastamaan heidät oikeuteen.

- Ei tämä meidän liiketoimintaamme tule räjähdysmäisesti kasvattamaan, usko pois. Jos julkaisemme kuvan vaikka meidän Elisasta, jolla seuraajia kohta se 200 000, puhutaan ihan eri luvuista. Jos haluat haastaa meidät tämän vuoksi oikeuteen, senkin voit tehdä.

Firma tarjoutui myös poistamaan kuvan heidän sometililtään.

- Mutta kuten sanottua, jos et pidä kuvasta, tai koet, että tämä ei ole kivaa, otamme mielellämme kuvan pois. Emme siis halua sinulle mielipahaa tai vahinkoa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy