fbq
Kotimaa
31.07.2021 11:39
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Pasi Murto, Matti Matikainen
Aku Hirviniemi
Aku Hirviniemi kehuu Renny Harlinin työskentelytapoja: ”Yritysjohtajatkin voisivat ottaa oppia!”
Kotimaa
31.07.2021 11:39
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Pasi Murto, Matti Matikainen

Keskiviikkona ensi-iltansa saanutta Luokkakokous – Sinkkuristeily -elokuvaa tähdittää tuttuun tapaan näyttelijä Aku Hirviniemi, 37, joka saapui elokuvan pressitilaisuuteen kesken kesälomansa.

– Olemme viettäneet puolisoni kanssa aikaa mökilläni Puumalassa. Se on todella kaunista seutua. Pitkästä aikaa olen saanut viettää kunnon kesälomaa. Se on ollut tosi virkistävää, Aku jutustelee.

 

Aku saapui Luokkakokous-elokuvan ensi-iltaan puolisonsa Sonja Kailassaaren kanssa.
Aku saapui Luokkakokous-elokuvan ensi-iltaan puolisonsa Sonja Kailassaaren kanssa.

 

Lue myös: Luokkakokous 3 sai vihdoin ensi-iltansa! Renny ja Johanna saapuivat punaiselle matolle täysin rakastuneina - kiihkeä suudelma!

Lue myös: Verottivatko Harlinien kihlajaiset Luokkakokouksen ensi-iltaa? Päätähdistä paikalla vain Aku!

Luokkakokous -elokuvissa Nippeä näyttelevä Aku kertoo katsoneensa elokuvatrilogian kaksi ensimmäistä osaa muistinsa virkistykseksi ja vertailleensa itseään ja hahmoaan keskenään. 

– Meistä löytyy ehkä enemmänkin eroavaisuuksia, kuin samankaltaisuuksia, Aku aloittaa.

– Nippe pyrkii olemaan kaiken suhteen kontrollissa, kun itse olen taas hieman pirskahtelevaisempi luonne. Meissä näkyy varmaan molemmissa myös sellainen perinteinen suomalaisen miehen huono itsetunto ja alemmuuden tunto, joka on ihan turhaa.

– Sellaista potee välillä itse kukin meistä, Aku pohdiskelee.

Nippe joutuu elokuvissa alati erilaisten onnettomuuksien ja surkeiden sattumusten keskelle. Aku joutuukin pohtimaan tovin kaikista kiusallisinta kokemusta, jonka eteen hänen hahmonsa on ajautunut.

– Ehkä toisessa Luokkakokous-elokuvassa nähty kohtaus, jossa Nippe joutuu tarkastelemaan kuolleen kaverinsa genitaalialueet. Siinä mennään jo aika rajoilla.

 

Luokkakokous - Sinkkuristeily -elokuvan pressiin Aku saapui kesken kesälomansa.
Luokkakokous - Sinkkuristeily -elokuvan pressiin Aku saapui kesken kesälomansa.

Suomen seksikkäin miesnäyttelijä

Uusimmassa Luokkakokous -elokuvassa Nippe päätyy viettämään aikaa komean Peterin kanssa. He antautuvat risteilyn tuoksinassa jopa tanssin pyörteisiin yhdessä. Peteriä elokuvassa näyttelee Eino Heiskanen.

– Sain itse vaikuttaa siihen, kuka olisi mielestäni sellainen kiinnostava mies. Näyttelimme Einon kanssa Tuntemattomassa sotilaassa ja sanoinkin, että jos saan itse vaikuttaa, halusin ehdottomasti Suomen komeimman miesnäyttelijän Eino Heiskasen.

Lue myös: Aku Hirviniemi kaappasi kainaloonsa lähes alastoman River Viiperin - paljastavat kuvat kohumallista!

Akun lisäksi Luokkakokous -elokuvien pääosissa nähdään Jaajo Linnonmaa sekä Sami Hedberg. Aku onkin tyytyväinen niin kollegoihinsa, kuin itse tunnelmaan, jonka elokuvan ohjaaja Renny Harlin loi joka päivä kuvauspaikalle.

– Lähden aina siitä, että tehdään sitten draamaa tai komediaa tai mitä tahansa, niin töissä pitää aina olla hauskaa. Tässä on kuitenkin kaksi Suomen hauskinta miestä kollegoina. Kuvauspäivät ovat aina pitkiä, niin se auttaa, että he ovat oikeassakin elämässä todella hauskoja tyyppejä, Aku kehuu työkavereitaan.

– En ole aiemmin ollut Rennyn ohjauksessa. Olen ollut kyllä suuri Renny Harlin fani, koska olen aina pitänyt toimintaelokuvista.

– Hän pitää kyllä tunnelmaa todella hyvin yllä. Siinä on jotain sellaista amerikkalaista positiivisuutta, mistä voisimme oppia. Oli sitten pienessä avustajan tehtävässä tai missä vaan, niin ohjaaja muistaa aina kaikkien nimet. Hän on myös itse aina ensimmäisenä laittamassa tarpeistoa kuntoon. Meillä on myös työryhmän kesken aina kaikenlaisia perjantaiarvontoja. Tavallaan siitä töissä olemisesta tehdään tällaisen oheistoiminnan avulla mukavaa, Aku perustelee.

– Olen sanonut aiemminkin, että monet yritysjohtajatkin voisivat ottaa Rennysta oppia, millainen esimiehen kuuluu olla.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »