fbq
Janne ja Aku

Aku Hirviniemen ja Janne Katajan yrityksellä pyyhkii hyvin – 3,4 miljoonan euron liikevaihto!

Riihimäkeläiskaverusten Janne Katajan, 41, ja Aku Hirviniemen, 38, yhteisen tuotantoyhtiön Hihhihhii Oy:n tuoreet tilinpäätöstiedot ovat komeaa luettavaa. Lapsuuden ystävät pistivät sen pystyyn vain parikymppisinä.

Aku Hirviniemen ja Janne Katajan firma teki valtavan satsauksen – pelissä miljoonaluokan panos: ”Toki jännitämme, miten tämä menestyy!”

Yrityksen liikevaihto on ollut nousussa jo vuosia. Viime tilikauden 3,4 miljoonan euron liikevaihto 439 000 euron voitolla on hieno suoritus. Edellisen vuoden 449 000 euron liiketappio siis kääntyi hienosti plussalle.

keihäs
Hannele Lauri ja Jenni Banerjee kaunistivat Hihhihhiin draamakomedia-sarjaa Keihäsmatkat.

Yhtiön kassamagneettina on jo vuosia ollut Heinähattu ja Vilttitossu -lastenelokuvasarja. Yhtiön tuotantoihin kuuluvat muun muassa huippusuosittu tv-sarja Keihäsmatkat ja parinvaihtokomedia Swingers, joissa toki myös pääosakkaat ovat päärooleissa.

Parhaillaan tuotantoyhtiö valmistelee lehtikeisari Urpo Lahtisesta kertovaa sarjaa C More -kanavalle. Lisäksi vuonna 2001 perustettu yhtiö on laajentanut toimintaansa lelukauppoihin, joista ensimmäinen aukesi vuosi sitten Riihimäellä ja toinen avautuu pian Tampereella.

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi avaavat Suomen suurimman lelukaupan Tampereelle - näin lapsuuden unelmasta kasvoi yritys: "Lelukaupassa hyppää aina omaan maailmaansa"

hihhihhii
Aku ja Janne ovat olleet ystäviä teinivuosistaan asti. Riihimäkeläiskaksikko sai aikoinaan esiintymisoppia kotikaupungin legendaariselta laulajalta Anita Hirvoselta.

Kaverukset ovat päättäneet jakaa hauskannimisestä yrityksestään osinkoa 33 000 euroa. Rahaa firman tilillä on lähes 115 000 euroa.

Tilinpäätös kertoo myös, että yritykselle on kirjattu pankkilainaa lähes 4,6 miljoonaa euroa ja muita velkoja 33 000 euroa.

Hihhihhii Oy:n alta löytyy kaikkiaan seitsemän eri aputoiminimeä. Yritysryppään pääyrityksen vastuuhenkilöinä on Jannen ja Akun sukunimikaimoja.

Yrityksen toimitusjohtajan tiedot ovat muuttuneet tämän vuoden puolella, kun yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi siirtyi tapahtuma- ja tv-alalla toiminut nainen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seiskan tavoittama Janne Kataja ei halunnut kommentoida yrityksen menestystä.

”Pystyin hädin tuskin hengittämään!” Aku Hirviniemi kuskasi sairastuneen Hannele Laurin pyörätuolissa kuvauksiin ulkomaille!