fbq
Kotimaa
16.08.2021 07:41
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen
Janne ja Aku
Aku Hirviniemen ja Janne Katajan yrityksellä pyyhkii hyvin – 3,4 miljoonan euron liikevaihto!
Kotimaa
16.08.2021 07:41
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen

Riihimäkeläiskaverusten Janne Katajan, 41, ja Aku Hirviniemen, 38, yhteisen tuotantoyhtiön Hihhihhii Oy:n tuoreet tilinpäätöstiedot ovat komeaa luettavaa. Lapsuuden ystävät pistivät sen pystyyn vain parikymppisinä.

Lue myös: Aku Hirviniemen ja Janne Katajan firma teki valtavan satsauksen – pelissä miljoonaluokan panos: ”Toki jännitämme, miten tämä menestyy!”

Yrityksen liikevaihto on ollut nousussa jo vuosia. Viime tilikauden 3,4 miljoonan euron liikevaihto 439 000 euron voitolla on hieno suoritus. Edellisen vuoden 449 000 euron liiketappio siis kääntyi hienosti plussalle.

Yhtiön kassamagneettina on jo vuosia ollut Heinähattu ja Vilttitossu -lastenelokuvasarja. Yhtiön tuotantoihin kuuluvat muun muassa huippusuosittu tv-sarja Keihäsmatkat ja parinvaihtokomedia Swingers, joissa toki myös pääosakkaat ovat päärooleissa.

keihäs
Hannele Lauri ja Jenni Banerjee kaunistivat Hihhihhiin draamakomedia-sarjaa Keihäsmatkat.

Sadantonnin käteisvarat

Parhaillaan tuotantoyhtiö valmistelee lehtikeisari Urpo Lahtisesta kertovaa sarjaa C More -kanavalle. Lisäksi vuonna 2001 perustettu yhtiö on laajentanut toimintaansa lelukauppoihin, joista ensimmäinen aukesi vuosi sitten Riihimäellä ja toinen avautuu pian Tampereella.

Lue myös: Janne Kataja ja Aku Hirviniemi avaavat Suomen suurimman lelukaupan Tampereelle - näin lapsuuden unelmasta kasvoi yritys: "Lelukaupassa hyppää aina omaan maailmaansa"

Kaverukset ovat päättäneet jakaa hauskannimisestä yrityksestään osinkoa 33 000 euroa. Rahaa firman tilillä on lähes 115 000 euroa.

Tilinpäätös kertoo myös, että yritykselle on kirjattu pankkilainaa lähes 4,6 miljoonaa euroa ja muita velkoja 33 000 euroa.

hihhihhii
Aku ja Janne ovat olleet ystäviä teinivuosistaan asti. Riihimäkeläiskaksikko sai aikoinaan esiintymisoppia kotikaupungin legendaariselta laulajalta Anita Hirvoselta.

Firman vetäjä vaihtui

Hihhihhii Oy:n alta löytyy kaikkiaan seitsemän eri aputoiminimeä. Yritysryppään pääyrityksen vastuuhenkilöinä on Jannen ja Akun sukunimikaimoja.

Yrityksen toimitusjohtajan tiedot ovat muuttuneet tämän vuoden puolella, kun yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi siirtyi tapahtuma- ja tv-alalla toiminut nainen.

Seiskan tavoittama Janne Kataja ei halunnut kommentoida yrityksen menestystä.

Lue myös: ”Pystyin hädin tuskin hengittämään!” Aku Hirviniemi kuskasi sairastuneen Hannele Laurin pyörätuolissa kuvauksiin ulkomaille!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »