fbq
aki tykki

Aki Tykin tytär syntyi keskelle pandemiaa - koskettava päivitys lapsen elämän ensimmäisistä vuosista: "Se on surullista"

Happoradio-yhtyeen nokkamies Aki Tykki, 46, sai puolisonsa kanssa toisen lapsen toukokuussa 2020. Samaan aikaan koko maailma joutui polvilleen koronapandemian takia.

Ohhoh! Happoradion Aki Tykki tunnistamattomana tuoreessa kuvassa - "Kuka toi on?"

Nyt Akin kuopustytär lähestyy kahden ikävuoden rajapyykkiä. Aki julkaisi Instagramissa soman kuvan itsestään ja tyttärestään. Kuvan ohessa Aki pohtii tyttärensä elämän erikoisia ensivaiheita.

- Nää korona-aikana syntyneet lapsetkin alkaa olla jo aika isoja. Kohta 1v9kk tää meidän Emppu-tonttu, Aki kirjoittaa.

- Meneehän tää näinkin mut kyllä hällä on ihan erilaiset nää elämän ensimmäiset vuodet verrattuna vaikka neljä vuotta vanhempaan isoveljeensä. Onneks ne tuossa iässä oikeesti tärkeet asiat on läsnä, tuskin häntä aikuisena keljuttaa ettei 1-vuotiaana päässy oikein matkustelemaan, Aki summaa.

Akin perhe on haaveillut lomareissusta. Aiemmat matkasuunnitelmat ovat menneet mönkään.

- Ja eiköhän tässä kohta uskalleta johki reissuunki. Syksyllä varattiin kaksikin lomamatkaa mut molemmat jouduttiin perumaan.

Aki Tykki tumppasi viimeisen röökinsä 6 vuotta sitten - tämä kuva jäi viimeiseksi muistoksi: "Lopetin kertalaakista"

Akille on satanut vertaistukea kuvan kommenttiosiossa. Moni somekommentoija muistuttaa, että pikkulapselle tärkeimmät asiat löytyvät kotoa.

- Meidän kuopus täyttää ystävänpäivänä 1v9kk ja en kyllä huomaa, että olisi mitenkään erityisesti kärsinyt siitä että vanhemmat ovat olleet koko hänen elämänsä aina kotona, yksi kommentoija kirjoittaa.

- Meidän pieni syntyi elokuussa 2020 eikä tiedä myöskään muuta elämää kuin tämä rajoitetumpi versio. En silti usko että myöskään kokee jääneensä mistään paitsi, koska niitä rakkaita ihmisiä on nähty silti ja esim. viime kesänä mökkeiltiin ahkerasti, mikä tuntui olevan lapsellekin mieleen. Eri asia olis varmaan elää teinin kanssa tätä aikaa, toinen kirjoittaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Koti, syli ja oma perhe; siinäpä ne tärkeimmät tuossa iässä ja vielä hetken, kolmas kiteyttää.

Aki kuitenkin muistuttaa eräästä kipeästä seikasta, jota somekommentoijat eivät ole hoksanneet.

- Mummeja ei oo kyllä päässy näkemään niin paljoa ku ois pitänyt, se on surullista. Tietty eritoten niille mummeille, Aki kirjoittaa.

Aki kertoi taannoin Me Naiset -lehden haastattelussa, ettei tie vanhemmuuteen ollut se kaikista helpoin, sillä vaimon kaksi ensimmäistä raskautta menivät kesken.