fbq
Sami Hintsanen, Varpu Hintsanen

8-vuotiaan Senja-tyttären kuolema lujitti Varpu ja Sami Hintsasen suhdetta - ”Meistä on tullut läheisempiä”

Juontaja-laulaja Sami Hintsanen ja hänen Varpu-vaimonsa elävät parhaillaan suruaikaa, sillä heidän 8-vuotias Senja-tyttärensä menehtyi syöpään kesällä.

Senja oli sairastanut syöpää kolme vuotta, joten suru varjosti perheen arkea pitkään.

– Tiesimme, että voimme menettää hänet koska vain ja todennäköisyys siihen oli suuri, Varpu kertoo.

Sami Hintsasen ja Varpu-vaimon suuri suru: kahdeksanvuotias Senja-tytär menehtyi

– Olemme eläneet kauan haastavissa olosuhteissa. Yritämme pitää kiinni, ettemme jää junnaamaan negatiiviseen tunteeseen. Senjan menetys on kamala tragedia, mutta se ei tuo häntä takaisin, vaikka jäisimme sängyn alle makaamaan, Sami avautuu tytärpuolensa poismenosta.

Senjan sairastuttua Sami teki suuren elämänmuutoksen ja lopetti täysin alkoholin käytön.

– Minulla on ollut omanlaiseni historia hauskanpidon kanssa. Senjan sairastuminen sai ymmärtämään, mikä oikeasti on tärkeää. Minulla ei ole yksilönä mitään arvoa, jos ympärilläni ei ole ystäviä. 

Juontaja-laulaja Sami Hintsanen ja Varpu-vaimo hautasivat 8-vuotiaan Senja-tyttärensä: ”Puhuminen on helpottanut tuskaa!”

Suru on lujittanut Samin ja Varpun suhdetta entisestään.

– Meistä on varmasti tullut läheisempiä, ja pystymme varmasti käsittelemään tulevaisuudessa muita asioita paremmin pariskuntana. Samoin ystävyyssuhteet ovat vahvistuneet, Sami kertoo. 

Sami ja Varpu ovat halunneet puhua avoimesti Senjan sairastumisesta ja poismenosta, koska haluavat tehdä kuolemasta puhumisesta luonnollisempaa.

– Jokaisella perheellä on oma tapansa käsitellä surullisia asioita, mutta meidän kohdallamme puhuminen on helpottanut tuskaa. Minulla kesti pitkään tajuta, että se on vain niin, Sami toteaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Ketään tuskin helpottaa se, että jää yksin. Surun keskellä ei tarvitse pakosti sanoa mitään, pelkkä halaus riittää, Varpu kertoo.

Varpu ja Sami Hintsasen edesmennyt Senja-tytär sai ikimuistoisen yllätyksen ennen kuolemaansa: Samalle lavalle JVG:n kanssa!

Hintsaset ovat perustaneet Senja ry:n, jonka tarkoitus on auttaa pitkäaikaissairaita lapsia.

– Me selvisimme kolme vuotta, ja Senja vietti hyvän elämän, vaikka oli vakavasti sairas. Kun elämässä on paljon kurjaa, pitää olla vastapainoksi myös paljon hyvää. Kaikilla ihmisillä ei ole rahkeita järjestää näitä ilonpilkahduksia, joten yhdistyksemme kautta pyrimme auttamaan pitkäaikaissairaita.