fbq
jouko salomäki

25-vuotiaan poikansa menettänyt painijalegenda Jouko Salomäen elämä on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä: törkeä kavallus ja uskoon tulo…

Jouko Salomäen, 59, poika Aleksanteri kuoli vain 25 vuoden ikäisenä. Seiskan tietojen mukaan suru-uutinen saapui Joukolle viikko sitten.

Painijalegenda otti suruvalittelut vaitonaisesti vastaan.  Hän ei halunnut kertoa tapauksesta sen enempää.

– Haluamme nyt surra kaikessa hiljaisuudessa, Jouko toteaa.

Hänellä on kahdesta liitosta kuusi lasta. Kuollut poika oli hänen edellisen liittonsa kuopus.

Olympiavoittaja Jouko Salomäen suuri suru – poika on kuollut

Jouko tuli tutuksi painimolskilta etenkin 1980-luvulla. Tuolloin hän oli lajin ykkönen niin Suomessa kuin kansainvälisillä kisa-areenoilla.

Suomessa hän oli kreikkalaisroomalaisen painin mestari peräti kuutena vuotena. Los Angelesin olympialaisista vuonna 1984 Jouko kotiutui kultamitali kaulassaan.

Kolmen vuoden päästä hän voitti painin MM-kisat. Vielä 41-vuotiaana hän saavutti veteraaniluokan maailmanmestaruuden.

jouko
Jouko Salomäki kilpaili kreikkalaisroomalaisen painin parissa.

Urheilu-uransa jälkeen Jouko on ollut usein otsikoissa.  Hän on kertonut niin uskoontulostaan kuin epäonnisista bisneskuvioistaan.

Vuonna 2018 hänet ja hänen vaimonsa tuomittiin törkeästä kavalluksesta. Jouko oli siirrellyt osaomistamansa firman rahoja 300 000 euroa hänen ja vaimonsa tilille.

Teon motiivina oli uhkapelaaminen. Jouko myös maksoi rahat korkoineen takaisin jo ennen syytteen nostamista ja oikeudenkäyntiä.

jouko
Aikansa painilegenda kotiutui Los Angelesin olympialaisista kultamitali kaulassaan.

Tuostakin suosta Salomäki nousi, sillä hän myi osuutensa firmasta ja tienasi siitä 600 000 euroa.

Tällä hetkellä hän on eteläpohjalaisen konevälitysyhtiö toimitusjohtaja.

– Äitini on aina sanonut, että ”Joukolla on rikas elämä”. Ei hän tarkoittanut rahallisesti tai taloudellisesti rikasta vaan sitä, että elämässä on ollut tapahtumia monen moisia, painijalegenda avautui Ilta-Sanomien haastattelussa kolme vuotta sitten.

Tuore suru-uutinen on ymmärrettävästi yksi Salomäen elämän suurimmista takaiskuista.

Olympiavoittaja Jouko Salomäen epäillään kavaltaneen yrityksen varoja yli 300 000 euroa nettipeleihin - kahden vuoden vankeus uhkaa!