fbq
Räppäri Elinkautinen pääsi koevapauteen.

19-vuotiaan naisen murhasta tuomittu räppäri Elinkautinen pääsi koevapauteen: Elämä vilisi pääni sisällä!

Suomessa kaikki elinkautisvangit vapautuvat joskus. Räppäri Elinkautisen eli Sonny Nymanin, 34, tapauksessa tuomio päättyy ensi huhtikuussa 13 vuoden jälkeen. Ennen kuin rangaistus on suoritettu loppuun, hänet päästettiin valvottuun koevapauteen lokakuun alussa.

Murhasta tuomittu räppäri Elinkautinen vapautetaan: Toivon, että saan pyytää anteeksi!

– Viimeinen aamuni vankilassa alkoi varhain. Heräsin puoli viideltä aamulla, enkä saanut enää unta. En uskonut todeksi, että olisin lähdössä mihinkään. Olo oli kuin olisin lähtenyt töihin Suomenlinnan avovankilasta. Elämä vilisi pääni sisällä kuin kuvanauhalta. Muistin, miten 21-vuotiaana ajattelin, ettei tuomio lopu koskaan, Sonny kuvailee.

Hänen vankeusrangaistuksensa alkoi vuonna 2005. Samana vuonna Sonny murhasi 19-vuotiaan naisen usealla eri teräaseella Helsingin Laajasalossa. Ennen tekoa hän oli käyttänyt huumeita ja viettänyt yhteisen illan uhrin kanssa.

Valvotussa koevapaudessa Sonnyn pitää soittaa joka aamu tarkastussoitto ja olla asunnollaan iltayhdeksästä eteenpäin. Vangin seuranta tapahtuu valvontapannalla ja päihdetesteillä. Lisäksi hän ilmoittautuu vankilassa viikoittain.