fbq
Elokuva-arvio: Hustlers - "Seksikäs huijaridraama, joka ei pyytele anteeksi kuviensa rohkeutta - Jennifer Lopez on seksiä tihkuva ylipapitar!" | Seiska
Klubi
18.10.2019 11:03
Teksti: Tuomas Riskala / Katso|Kuvat: STX Entertainment
Hustlers Jennifer Lopez
Elokuva-arvio: Hustlers - "Seksikäs huijaridraama, joka ei pyytele anteeksi kuviensa rohkeutta - Jennifer Lopez on seksiä tihkuva ylipapitar!"
Klubi
18.10.2019 11:03
Teksti: Tuomas Riskala / Katso|Kuvat: STX Entertainment

Manhattanin strippiklubeilla pyyhkii hyvin vuonna 2007. Wall Street -meklarit törsäävät illassa valtavia määriä rahaa, joka leviää setelisateena tanssijoiden päälle. Todella hyviin tienesteihin päästään takahuoneissa sylitanssien ja muiden palveluiden myötä.

Vuotta myöhemmin kaikki romahtaa. Vuoden 2008 pankkikriisi vie leivän myös seksityöläisten pöydästä. Tätä taustaa vasten nuori strippari Destiny (Constance Wu) ja tämän oppiäiti Ramona (Jennifer Lopez) keksivät uuden keinon lypsää kontaktejaan.

Naiset kehittävät huumecocktailin, joka tuottaa hetkellisen onnen ja vie sitten tajun ja muistin. Kuvio toimii niin hyvin, että kaksikon on laajennettava ryhmäänsä. Samalla myös kiinnijäämisen vaara syvenee.

Lue myös: Elokuva-arvio: Fingerpori - "Isoin kompastuskivi on suoraan sarjakuvasta lainatut, usein kaksimieliset vitsit"

Hustlers
Hustlersin pääosissa ovat Lili Reinhart (vas.), Jennifer Lopez, Keke Palmer ja Constance Wu.

Hustlers perustuu tositarinaan ja sen pohjalta kirjoitettuun New York Magazinen artikkeliin. Kirjaimellisen seksikäs huijaridraama on kuin sekoitus Showgirlsiä ja urbaania, scorsesemaista rikosleffaa. Ohjaaja-käsikirjoittaja Lorene Scafaria (Sutinaa maailmanlopun edellä) kuljettaa tarinaa nautittavasti, päähenkilöidensä välistä dynamiikkaa ja seksuaalista voimaa korostaen.

Hustlers on ennen kaikkea vahvojen naisten elokuva, joka ei pyytele anteeksi kuviensa rohkeutta. Se on tarina strippareista ja rikollisista, mutta myös äideistä ja yrittäjistä kapitalismin ihmemaassa, jossa kaikki on kaupan. Ytimessä on viisikymppisen Jennifer Lopezin hätkähdyttämään suunniteltu suoritus strippareiden seksiä tihkuvana ylipapittarena.

Rikosdraama. O: Lorene Scafaria. N: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Cardi B. (USA 2019). 110 min.

* * * *

Lue myös: Elokuva-arvio: Gemini Man - "Ang Leen käyttämä teknologia jyrää alleen kaiken muun!"

Lue myös: Elokuva-arvio: Joker - "Briljantti pahan mielen leffa - Joaquin Phoenix tekee elämänsä roolin!"

Lue myös: Elokuva-arvio: Marian paratiisi - "Näyttävä epookki hysteriaa lietsoneesta lahkojohtajasta"