fbq
tvHelena Puolakka tunnustaa olleensa MasterChef-tuomarina tiukkis: "Välillä unohdin, että kyseessä ovat amatöörikokit"
Helena Puolakka tunnustaa olleensa MasterChef-tuomarina tiukkis: "Välillä unohdin, että kyseessä ovat amatöörikokit"

MasterChef Suomi jatkuu 15.2. päivä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa uusiutuneen tuomarikolmikon voimin.

12 kotikokkia tuomaroivat tällä kaudelle Kari Kape Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén. Tuomarikolmikosta Kape Aihinen ja Henri Alén on nähty MasterChefissä ennenkin. Helena Puolakalle formaatti on uusi tuttavuus.

– Olemme vähän saman tyyppisiä tuomareina. Ehkä meillä on snadisti sellainen old school -meininki, Helena luonnehtii kolmikkoa.

Helena on työskennellyt useissa maineikkaissa huippuravintoloissa, kuten pariisilaisessa Hotel Balzacissa ja lontoolaisessa La Tante Clairessa. Nyt hän on palannut Helsinkiin ja luotsaa ravintola Savoyn keittiötä.

Lue myös: MasterChef-tuomari Helena Puolakka työskentelystään Gordon Ramsayn kanssa: "Hän oli tosi rankka"

Tuomarin työssä hänen taustansa näkyy monella tapaa.

– Ehkä välillä unohdin, että kyseessä tosiaan ovat amatöörikokit. Olin hieman tiukka. Luulen silti, että kilpailijat arvostivat rehellistä ja vankkumatonta palautetta – oli se sitten positiivista tai negatiivista. He kuuntelivat ja ottivat niistä koppia.

Lue myös: Tässä ovat MasterChef Suomi -ohjelman kotikokit – mukana rokkaava insinööri, eläköitynyt lentoemäntä ja ekotaiteilija

Esiintyi Englannissakin ruokaohjelmassa

Televisiossa esiintyminen on Helenalle kuitenkin tuttua. Hän on nimittäin ollut kameran edessä sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa hänet on aiemmin nähty muun muassa Kokkisodassa ja Top Chef Suomessa.

– Englannissa minulla oli MasterChef-kilpailijoita ravintolassa töissä muutamaan otteeseen kisaamassa. BBC:lle olen tehnyt myös muutaman jakson Saturday Kitchen -sarjaa, joka on puolentoista tunnin ruokaohjelma. Se tulee livenä joka lauantai. Se oli kivaa. Suoran tv-lähetyksen tekeminen on kuitenkin aivan erilaista, hän arvioi.

Rautaisesta kokemuksestaan huolimatta Helena tunnustaa jännittäneensä MasterChefin kuvauksia.

– Löysimme muiden tuomareiden kanssa onneksi nopeasti yhteyden ja tapamme toimia. 

Keittiömestari kertoo tuotannon olleen loistava ja kilpailijat mukavia, mutta eräs asia kuvauksissa tuotti haasteita. Ohjelma nimittäin kuvattiin kesän kuumimpina viikkoina.

– Studio oli kesällä aika kuuma, eikä siellä ollut ilmastointia, mutta teimme kaiken hyvällä mielellä, Helena vakuuttaa.

Lue myös: Kari Aihinen tuomaroi jälleen Master Chefissä: ”En pääse ammattitaudistani”

MasterChef Suomi 15.2. alkaen tiistaisin mtv-palvelussa ja klo 20.00 MTV3-kanavalla. Kahdella ensimmäisellä viikolla nähdään tuplajaksot. Mtv-palvelussa jaksoja julkaistaan viikon ennakolla.

15.02.2022 10:25 | Teksti: Henryk Björkström I Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa