fbq
tvGettomasa hermostuu Maria Veitolalle Yökylässä-jaksossa – kiivas keskustelu seksismistä: ”Missä kohtaa tässä naista sheimattiin?!”
Gettomasa hermostuu Maria Veitolalle Yökylässä-jaksossa – kiivas keskustelu seksismistä: ”Missä kohtaa tässä naista sheimattiin?!”

Torstaina nähtävässä jaksossa Gettomasa kertoo, että häntä haastetaan useimmiten naiskuvaansa liittyvistä asioista.

- Ymmärrän kyllä. Onhan se aika seksistinen, Maria heittää.

Gettomasa haluaa tietää, miksi Maria ajattelee hänen naiskuvansa olevan seksistinen. Maria nostaa esille Gettomasan ja Lukas Leonin räppibiiffin, jota seurattiin viime vuonna. Biiffissä molemmat julkaisivat kappaleita, joiden tarkoituksena oli hyökätä toista vastaan.

- Seurasin sinun ja Lukas Leonin räppibiiffiä, se oli aika viihdyttävää katsottavaa. Ajattelen siinä, että sheimasit räppäämällä Lukas Leonin exästä, jota ”ajetaan” jossain sun levy-yhtiössä. Siinä oli paljon muitakin. Kun Lukas Leon käyttää vaikka termiä ”mekkomasa”, ajattelen sen voivan olla transfobista. Samalla ajattelen, että kun räppäät hänen exästään, miksi tähän vedetään joku sivullinen nainen, eivätkö nuo kaksi voisi vaan keskenään yrittää, Maria sanoo.

Keskustelu vaikuttaa ärsyttävän räppäriä.

- Kysehän ei ole siitä, että sheimataan siitä, että kukaan nainen tekee mitään. Kyse on siitä, että olet niin heikko mies, että sinua petetään tuolla. Puhutaan nyt, että on nainen, niin missä kohtaa häntä sheimattiin? räppäri haastaa Mariaa.

- Miten se lyriikka menee tarkalleen? Maria kysyy.

- ”Muijaas ajettiin PME:n studiol, ja veit sen viel seuraavana päivänä Turkkiin”, Gettomasa kertoo.

- No niin, siinä se muija on. ”Muijaas ajettiin..” Jos sun muijaas ajettiin, silloin se muija ei ole aktiivinen toimija, vaan se on ollut passiiviinen, jota on ajettu, Maria avaa ajatuksiaan.

"En ole tässä nyt kimpussasi"

Gettomasa ei jätä keskustelua siihen, vaan hän haluaa tietää, olisiko parempi asia, jos hän sanoisi, että ”jätkääs ajettiin”. Marian mielestä sekään ei olisi hyvä asia.

- Minulle se tarkoittaa vain sitä, että nainen voi ajaa miestä ja miehet voivat ajaa naisia. Ei se ole mikään termi, että mies ajaa aina naista. Se on niin, että nainen voi ajaa miestä ihan yhtä paljon. Pystytkö perumaan puheesi, että se oli naista sheimaavaa? räppäri kysyy.

- Ajattelen, että se on edelleen naista sheimaavaa, koska en haluaisi sitä, että olisi kaksi miestä tai mitä tahansa sukupuolta… Jos heillä olisi jokin keskinäinen kahakka, olisi ikävää, jos minut tuotaisiin siihen ja minun intiimejä asioitani ja kerrottaisiin niitä isolle yleisölle, Maria sanoo.

Gettomasa on sitä mieltä, että kyseessä oli ihmistä, ei naista sheimaava asia.

- En ole tässä nyt kimpussasi, Maria toteaa väliin.

Räppäri kertoo olevansa ihminen, joka pystyy menemään itseensä ja myöntämään virheensä. Virheiden avulla hän haluaa kehittyä ihmisenä.

- Ärsyttää, miten paljon joutuu kokemaan sitä, että tyypeillä on oikeus haastaa ja sanoa tämän ja tämän menevän väärin. En pääse antamaan vastaustani, ja jengi alkaa vielä uskoa sitä, hän sanoo närkästyneenä.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaisin klo 21.

15.09.2021 11:05 | Teksti: Antero Alhonen I Kuva: MTV3

Seuraa meitä somessa