fbq
top gun

Top Gun -jatko-osa on Tom Cruiselle jättipotti – löi jo katsojaennätykset

Elokuvateattereissa pyörivä Top Gun: Maverick on saanut valtavasti katsojia ja rikkonut ennätyksiä jo alkumetreillä. Elokuva julkaistiin Yhdysvalloissa perjantaina 27. toukokuuta, ja se tuotti ensi-iltaviikonloppunaan peräti 156 dollaria pelkästään Yhdysvalloissa lyöden edellisen ensi-iltaennätyksen, jota piti hallussaan Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007). 

Lisäksi Top Gun -jatko-osa keräsi noin 124 miljoonan dollarin lipputulot muualla maailmassa. Suoritusta voi pitää erinomaisena siitäkin syystä, että elokuva ei ole vielä saanut edes ensi-iltaansa kaikkialla, ja lisäksi sitä ei julkaista ollenkaan kahdessa isossa maassa Venäjällä ja Kiinassa. 

Elokuva-arvostelu: Top Gun: Maverick on pysäyttävän täydellinen saavutus

Top Gun: Maverick on ollut kuusikymppiselle päätähdelleen Tom Cruiselle jo nyt jättipotti. Lipputuottojen ohella se on ollut arvostelumenestys, ja kaikilla mittareilla lukien Cruisen henkilökohtaisesti tuottoisin ensi-ilta koskaan. Hänen aiempi julkaisuviikonlopun ennätyksensä oli elokuvasta War of the Worlds (2005), joka nettosi tuolloin 64 miljoonaa dollaria.

Elokuvan ensi-iltaa siirrettiin koronan vuoksi useita kertoja kahden vuoden ajan, mutta Cruise piti tiukasti kiinni siitä, että sen julkaisu saa odottaa parempia aikoja. Päätös näyttää todellakin kannattaneen. 

Tom Cruiselle kelpaa vain täydellisyys – vaati uuden Top Gunin näyttelijöiltä vastuuvapautusta järjettömistä stunteista

Seuraa meitä somessa