fbq
Susanna Penttilä

Susanna Penttilä tykästyi Farmilla lypsämiseen: "Tuli sormet kipeiksi"

Yrittäjä Susanna Penttilällä on kertynyt kokemusta kilpailureality-ohjelmista, kuten Selviytyjistä, jossa hän oli mukana muutama vuosi sitten. Susanna ennätti olemaan viidakossa kaksi viikkoa, kunnes tippui pois pelistä. Vaatealan yrittäjä ei pitänyt siitä, että osallistujat joutuvat juonimaan toistensa selän takana.  

Susanna on mukana maaliskuun alussa alkavalla uudella Farmi Suomi -kaudella, jossa tulee myös pelata. Susannan mielestä farmilla olo oli kuitenkin hyvin erilaista. 

– Täällä tehtiin koko ajan töitä. Selviytyjissä juonittiin päivät puskissa, vaikka tykkäsinkin olla siellä. Täällä saa nukkua myös sisällä peiton alla, kun siellä piti nukkua taivasalla, Susanna toteaa Katsolle Farmi Suomen pressitilaisuudessa. 

Susannalle maatilan työt eivät tuntuneet vierailta, sillä hän on entinen kilparatsastaja ja lannan luominen on tullut hänelle tutuksi. Eläimet ovat lähellä sydäntä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En pelkää lehmää. Olen pienenä kokeillut lypsämistä, mutta tajusin, ettei se ihan helppoa ole. Nykyaikana sormet tulevat kipeiksi kännykkää räplätessä, niin siellä oli peukalo kipeä lypsämisestä! 

Susanna listaa suosikkitöikseen farmilla nimenomaan lypsämisen. Myös muut kädentyöt, kuten rakentaminen olivat lähellä sydäntä. 

– Se mistä en pitänyt yhtään, oli tiskaaminen.

Farmi-ohjelmassa nähtävä Helena Lindgren kohtaa ennakkoluuloja – epäillään diivaksi

E
Farmin uudella kaudella mukana on Veltto Virtanen, Johanna Puhakka, Jade Nyström, Katri Utula, Antonio Flores, Henny Harjusola, Helena Lindgren, Teemu Laurell, Janne Ahonen, Sampo Kaulanen, Mariko Pajalahti, Meri Aalto, Joona Puhakka ja Essi Unkuri. 

Farmilla osallistujat syövät sitä, mitä maatilalla on annettavanaan. Ruoka-aineet olivat hyvin yksipuolisia. 

– Perunaa, joka muodossa perunaa. Ainoa, mitä kuitenkin kaipasin, oli karkki ja kahvi. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

 Ruokapuolesta vastasi yksi osallistujista, julkkiskokkina tunnettu Teemu Laurell

– Suolalla, perunalla ja joillain ihme yrteillä, mitä luonnosta löytyi, kokki loihti ihan loistavia aterioita. Mietin omaa arkielämää, niin syön monesti paljon askeettisemmin. 

Uusi Farmi Suomi -kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 4.3. klo 20.

Seuraa meitä somessa