fbq
suoratoistoKatiska 2: Ranta-aho värväsi lapsuudenystävänsä huumehommiin: "Niko kysyi, onko pikkurahan tarvetta"
Katiska 2: Ranta-aho värväsi lapsuudenystävänsä huumehommiin: "Niko kysyi, onko pikkurahan tarvetta"

Uutena haastateltavana dokumentissa esiintyy Nikon lapsuudenystävä, josta tuli yksi huumepomoksi nousseen Nikon alaisista. 

- Niko ei ollut varmaan edes täysi-ikäinen, kun tutustuimme, lapsuudenystävä kertoo.

Lue myös: Mitä kuuluu Niko Ranta-aholle ja mitä ex-heila Sofia Belórf ajattelee kaikesta kokemastaan? True Crime -sarja Katiska saa jatkoa alkuvuodesta

Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi lapsuudenystävän kertomana tapahtumien kulkua. Lapsuudenystävä oli vuosia sitten velkaantunut peliriippuvuuteensa myötä. Espanjassa asunut Niko oli tullut käymään Suomessa, ja ystävykset olivat käyneet syömässä. 

- Tuolloin Niko kysyi minulta, että onko minulla pikkurahan tarvetta. Vastasin, että oli. Olin jo tuolloin ulosotossa.

Lapsuudenystävä muistelee dokumentissa toiminnan koostuneen aluksi lähinnä muun muassa puhelimien ja prepaid-liittymien hankkimisesta Nikolle. 

- Jossain kohti Niko kysyi, että voinko alkaa ottaa vastaan hormoneita. Vastasin myöntävästi. Mietin koko ajan, että kukaan ei ole minun tekemisistäni kiinnostunut.

Ajan myötä lapsuudenystävä päätyi huumeliigan olennaiseksi jäseneksi. Hän teki asioita, joista Suomessa voi saada yli 10 vuoden tuomion.

- En tajunnut yhtään, että näistä voi tulla niin pitkiä tuomioita.

Lopulta lapsuudenystävä jäi poliisin haaviin, kun tämä otettiin kiinni Vihdissä sijainneelta huumekätköltä. Nikon ystävällä on jälkikasvua, ja tämä teki tilanteesta tukalan. Hänen piti tsempata omaa käyttäytymistään tavatessaan lastaan kiinni ollessaan.

- Siinä piti itse yrittää olla kovana ja antaa lapselle sellainen kuva, että minulla oli kaikki ok, niin ettei hän olisi ollut huolissaan minusta.

Katiska 2 Ruutu+:ssa uusi jakso maanantaisin.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
24.01.2022 10:46 | Teksti: Miikka Ylä-Jussila I Kuva: Nelonen

Seuraa meitä somessa