Pipsa Hurmerinta täystyrmää ravintolan ruokalistan: ”Mua on huijattu”
Kuppilat kuntoon -jaksossa 22. toukokuuta Pipsa Hurmerinta ja Ville Haapasalo auttavat Karjaalla sijaitsevaa vegaaniravintolaa.
Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta! -jaksossa 22. toukokuuta kaksikko suuntaa Karjaalle. Vegaaniravintola Green Mama’s on puolen vuoden aukiolon jälkeen vaikeuksissa.
Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää jakson tapahtumia.
Ravintola avasi ovensa kesäaikaan, jolloin myös asiakkaita riitti, mutta syksyn tullen asiakasvirta tyssäsi. Ravintola pyörii tällä hetkellä lounastuottojen avulla. Ravintoloitsija Cecilia Nordström ei nosta palkkaa itselleen taloudellisten haasteiden vuoksi.
Ennen kuin Pipsa Hurmerinta ja Ville Haapasalo voivat auttaa Ceciliaa, on heidän testattava kuppilan menu. Ville oli aikanaan 14 vuotta kasvissyöjä, ja odottaakin mielenkiinnolla, mitä on vastassa.
Ravintola tarjoaa asiakkailleen lounasta ja á la carte -listan herkkuja. Ideana on käyttää lähialueen tuoreita raaka-aineita.
– Tässä ei kyllä ole paikallista vihannesta nähtykään, anteeksi vaan. Mulla on nyt sellainen olo, että mua on huijattu, Pipsa sanoo katsellessaan lounasbuffetia.
– Oliko nämä ihan tehdaskastikkeita? Ville pohtii.
Lounaan maku ei myöskään vaikuta vakuuttavan kuppilakaksikkoa. He antavat kuitenkin mahdollisuuden á la carte -listan suosituimmille annoksille, kanttarellirisotolle ja talon burgerille.
– Missä on vihannekset? Me ollaan kasvisravintolassa, tässä ei ole yhtään vihannesta, Pipsa kummastelee.
– Hälytyskellot soimaan! Minkälainen kasvisruokaravintola tekee kasvislounaan, jossa ei ole yhtään kasvista, hän ynnää.
Ville ja Pipsa pohtivat, kuinka monta kasvissyöjää Karjaan kokoisella paikkakunnalla on. Lisäksi he uskovat, ettei nykyinen menu houkuttele sekasyöjiä ravintolaan. Kasviksien tilalla on korvikkeita, ja burgerpihvit ovat kaupan pakastealtaasta.
Pipsa haluaa herätellä Ceciliaa. Hän kysyy, miksi kasvisruoan proteiini luodaan lihan korvikkeilla. Miksei ravintoloitsija tee niitä itse? Hän myös haastaa ravintolan pitäjää kasvisten maustamisesta.
– Joo ja ei. Mun kokemus itsetehdystä kasvispihvistä on ehkä semmoinen joku outo koostumukseltaan. Sen mä tiedän, että tosi moni vegaani aristaa sitä, jos se liikaa muistuttaa lihaa, Cecilia vastaa.
– Tässä on nyt vähän sellainen jännä juttu, että tavallaan se mitä tehdään ja mitä puhutaan, ei kohtaa. Mä en ihan ymmärrä, miksi sulla pitää olla hampurilainen ravintolan listalla, jos paras hampurilainen, minkä osaat tehdä, tehdään valmispihvistä, Pipsa pohtii kameralle.
Kuppilat kuntoon keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.
