fbq
olet_mitae_syoet_ukkola_ja_pippa_deeaa8589d.jpg

Olet mitä syöt: Sanna Ukkola on rääkännyt itseään dieettijojoilulla jo 20 vuotta

Tulokset eivät ole kuitenkaan koskaan pysyviä, ja Sanna Ukkola epäileekin sotkeneensa aineenvaihduntansa pysyvästi. Laihduttamista nuoruudestaan saakka harrastanut Sanna elää pitkälti pussikeitoilla, joita halpahallidieetit tarjoavat kestoratkaisuna painon pudotukseen. Hänen kohdallaan pussikeitot eivät kuitenkaan enää tehoa, eivätkä kuulemma personal trainereiden tekemät ohjelmatkaan.

Sannan kotiin Kampin sydämessä saapuva Pippa Laukka hämmentyy silmin nähden avatessaan toimittajan jääkaapin. Siellä ei ole juuri mitään suuhun pantavaa, ja se vähä ravinto mitä löytyy, on kaikki keinotekoisesti valmistettua.

Suurempi tyrmistys on kuulla, että Sanna laskee kaiken ravintonsa kalorien perusteella ja on määritellyt päiväkohtaiseksi määräkseen vaivaiset 500 kaloria. Tämä johtaa jo keittiössä tehtävään pika-analyysiin: sekundadieetit ja kalorikyttäys ovat johtaneet niin sanottuun säästöliekkitilaan, jossa kropan aineenvaihdunta hidastuu äärimmilleen tai jopa pysähtyy. Myös Sannan suosimat sokerin makeutusaineilla korvaamat juomat saavat Pipalta kyytiä.

– Moni luulee, että keinomakeutetuissa tuotteissa ei ole mitään haitallista, kun niissä ei ole kaloreitakaan. Niissä on kuitenkin paljon lisäaineita, jotka käynnistävät elimistössä erilaisia haitallisia reaktioita, lääkäri toteaa.

Keittiön pahin löytö on tornillinen ateriankorvikkeita, joilla Sanna kertoo elävänsä aina kun yrittää pudottaa painoaan. Eli jatkuvasti.

– Eihän näitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön!, Pippa parahtaa ja päivittelee järkyttyneenä, miten Sannan kaltainen aito nainen voi viettää näin keinotekoista elämää.

Sanna kokee vaa’an päälle astumisen kameran edessä liian ahdistavaksi, mutta antaa Pipan mitata vyötärönsä. Lukemaksi paljastuva 98 senttiä saa Sannan parkaisemaan epäuskosta. Pippa puolestaan huokaisee syvään esitellessään toimittajan viikon ruokavalion, joka koostuu pääosin keinotekoisista juomista ja ateriankorvikkeista.

Sannan tutkimustulokset eivät myöskään imartele. Varsinkin stressitasoa mittaava koe vetää Pipan poikkeuksellisen vakavaksi.

– Sanna, tämä on maailmanluokan mittakaavassa karmea tulos, Pippa tipauttaa sensuroimatta ja kertoo tuloksen altistavan Sannan lukuisille sairauksille, kuten kakkostyypin diabetekselle sekä eriasteisille tulehduksille ja sisäelinongelmille.

Verikokeiden perusteella Sannalla on puolestaan suuri riski sydäninfarktiin ja valtimotautiin. Tieto on musertava, sillä Sanna kertoo oman äitinsä kuolleen vastikään vastaavaan tautiin.

Pippa aloittaa savotan esittelemällä Sannalle uuden ruokavalion ja toimivan lautasmallin. Lääkäri muistuttaa, ettei hyviä hiilareita kuten perunaa ja täysjyväpastaa pidä hylkiä, vaan ne tukevat proteiineja, jotka toimivat puolestaan aineenvaihdunnan moottorina.

Liikunnan korona-aikana kokonaan hylännyt Sanna viedään seuraavaksi leikkikentälle hyppäämään narua ja juoksemaan hippaa. Tempauksella Pippa yrittää sytyttää Sannaan hiipuneen liikuntakipinän herättämällä henkiin lapsuudesta tutut liikuntamuodot. Sopivaksi määräksi liikuntaa Pippa määrää Sannalle tunnin verran viidesti viikossa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pystyykö Sanna heittämään makeutusaineet ja pussikeitot roskiin ja muuttamaan pysyvästi elämäntapaansa, selviää jakson lopussa.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla tänään klo 20.

Seuraa meitä somessa