fbq

Linda Lampenius syyttää äitinsä päihteiden käytöstä Peter Nygårdia: "En ikinä anna anteeksi"

Viulisti Linda Lampenius avautuu Linda-dokumenttisarjassa äitinsä päihdeongelmasta.

Lokakuussa (12.10.) MTV3:lla alkaa Linda Lampeniuksesta kertova dokumenttisarja Linda. Neljässä jaksossa seurataan viulistin matkaa kiltistä kympin tytöstä suomalaiseksi ilmiöksi, Playboy-malliksi ja Baywatch-tähdeksi.

Linda syntyi talvella 1970 taiteilijaperheeseen. Hänen isänsä Börje Lampenius teki mittavan näyttelijä- ja ohjaajauran Helsingin Svenska Teaternissa ja oli myös levyttävä iskelmäartisti. Börje menehtyi vuonna 2016.

Linda Lampenius lähti 18-vuotiaana tuntemattoman miehen matkaan – paljastaa tv:ssä, miten päätyi viettämään kaksi päivää Luciano Pavarottin kanssa: ”Olin taivaassa”

Äiti, näyttelijä Ulla Eklund muistetaan muun muassa Edvin Laineen ohjaamasta ja ensi-iltansa 1970 saaneesta elokuvasta Akseli ja Elina.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Äiti tuskaili tyttären kohtaloa

Linda eli lapsuutensa rakastavassa ja turvallisessa kodissa. Täydellisyyteen pyrkivänä hän kuitenkin aina peilasi itseään menestyneisiin vanhempiinsa, mikä ei tehnyt nuoren itsetunnolle hyvää.

Ulla-äiti vilahtaa useassa dokumentin jaksossa. Liikuttavin hetki koetaan, kun Linda selaa kotisohvalla vanhoja valokuvia iäkkään äitinsä kanssa.

– Dokumentin teossa tuskallisinta oli puhua äidistäni. Teini-iässä minulla oli vaikeaa, koska äitini käytti väärin alkoholia ja lääkkeitä. Se oli hirveää, Linda muistelee Katsolle.

Linda Lampenius tahtoi viedä loppuun kesken jääneen yhteistyön Spede Pasasen kanssa: ”Se oli tosi rankkaa minulle”

Ulla Eklund selvisi riippuvuudestaan, mutta kun tytär joutui Yhdysvalloissa vakaviin vaikeuksiin liikemiesmiljonääri Peter Nygårdin vuoksi, päihteet astuivat jälleen näyttelijän elämään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En ikinä anna Nygårdille anteeksi, miten hänen tekonsa vaikuttivat äitiini, Linda sanoo.

Linda-dokumentti nähdään MTV3:lla 12. lokakuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa