fbq
Mikael Konttinen, Katariina Juselius, Lola Odusoga

Legendaarinen Syksyn Sävel alkaa taas – tuttu sanaseppä istuu tuomaristossa

AlfaTV elvytti viime syksynä takavuosien perinteisen laulukilpailun Syksyn Sävelen kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Silloin sen voitti Saija Tuupanen kappaleella Kuurasydän. Kisa sai hyvän vastaanoton, eikä tänäkään vuonna kilpailukappaleita tarvinnut etsiä kissojen ja koirien kanssa.

– Kappaleiden taso on selvästi noussut sekä teknisesti että sisällöllisesti, ja osallistujissa on monipuolisemmin eri musiikkityylien edustajia, iloitsee kilpailun johtaja Timo Suomi.

Jatkoon on valittu 20 sävellystä ja esiintyjää. Semifinaali kisataan kahdessa osassa. Ensimmäinen suora semifinaalilähetys nähdään lauantaina 1.10. ja toinen lauantaina 8.10. Kilpailu huipentuu finaaliin 15.10. Kappaleet julkaistaan Spotifyssa MagnumLiven Syksyn Sävel soittolistalla, ja ne soivat Radio Pookissa aina viikkoa ennen televisiolähetystä. Voittajan valinta ratkeaa katsojien puhelinäänestyksellä.

Tässä ovat Syksyn Sävel-semifinalistit - mukana vanhoja konkareita ja uusia tuttavuuksia

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kilpailutuomaristossa ovat tänä vuonna sanoittaja, tuottaja ja taiteilija Ilkka Vainio, Ylen televisiokuuluttaja ja entinen Miss Suomi Anna-Liisa Tilus, ex-huumepoliisi, kirjailija ja musiikkituottaja Kalevi Puonti sekä radiojuontajat Krista Westerlund ja Marja Ollakka.

Ilkka Vainiolla on itselläänkin biisintekijäpuolen kokemusta Syksyn Sävel -kilpailuun osallistumisesta.

– On suuri kunnia tulla antamaan lisäväriä ja rohkeaa, viihdyttävää ja lennokasta asiantuntemusta legendaariseen Syksyn Säveleen. Kilpailun arvo on mittaamaton. Sen myötä on syntynyt uskomaton määrä suomalaista uutta musiikkia laidasta laitaan, ja se on puhaltanut tekijöihin tekemisen henkeä ja voimaa. Eläköön Syksyn Sävel ja suomalainen musiikki ja sen tekijät, Vainio suitsuttaa.

Ile Vainio
Ilkka "Ile" Vainion sanoittamia lauluja on aiemmin ollut mukana kilpailukappaleissa, mutta nyt hän pääsee raakkaamaan muiden tekstejä.

Syksyn Sävel liittyy vahvasti Anna-Liisa Tiluksen lapsuusmuistoihin. Kilpailua kokoonnuttiin aina katsomaan yhdessä perheen kanssa televisiosta.

– Ihailin Sammy Babitzinia, ja siksi mieleenpainuvin kappale on ollut tietysti Daa-da daa-da. Nyt on hienoa päästä tuomaroimaan kilpailua. Musagenret ovat nykyään niin monenkirjavia, että uteliaana odotan, millaisia kappaleita tänä vuonna on mukana, Anna-Liisa Tilus sanoo.

Kilpailun juontavat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen. Uutena kasvona lähetyksissä nähdään Katariina Juselius, joka vastaa tänä vuonna kilpailun näkymisestä sosiaalisessa mediassa ja tuo seuraajille tunnelmia ja haastatteluja kulisseista.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Miss Suomi -kisasta tuttu Katariina Juselius on nykyisin tv-toimittaja – bongattiin pestiin yhteisvierailusta Jari Kurrin kanssa

Seuraa meitä somessa