Kuppilat kuntoon -ravintolan radikaali uudistus aiheutti kaaosta avajaisissa: ”Tuosta tulee ongelma”
Kuppilat kuntoon -ohjelmassa 22.5. Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta auttoivat karjaalaista ravintoloitsijaa.
Kuppilat kuntoon -jaksossa 22. toukokuuta Cecilia Nordström kaipasi apua Karjaalla sijaitsevan Green Mama’s -vegaaniravintolansa kanssa.
Ravintola avasi ovensa kesäaikaan, jolloin myös asiakkaita riitti, mutta syksyn tullen asiakasvirta tyssäsi. Ravintola pyöri lounastuottojen avulla. Ravintoloitsija ei nostanut palkkaa itselleen taloudellisten haasteiden vuoksi.
– Green Mama’s on puoli vuotta tarjoillut korvikkeita kasvisten sijaan, mutta nyt siihen tehdään muutos, Ville Haapasalo summasi.
Pipsa Hurmerinta oli sitä mieltä, että ajatusmaailmaa täytyy muuttaa siihen suuntaan, että kyseessä on ravintola, jossa tarjotaan hyvää ruokaa, eikä rajata ideologiaa vegaaniravintolan ympärille. Myös lihankorvikkeet saisivat jäädä, ja tilalle tulisi maukkaita kasviksia.
– Mä luulin, että olisin enemmän stressaantunut näistä muutoksista. Olen tottunut tekemään omalla tavalla, ja yleensä en tykkää, kun joku puuttuu mun asioihin. Tällä hetkellä olen tosi innoissani, Cecilia summasi.
– Varmasti on sulattelemista, ja hyvä niin. Ravintolassa pitää tehdä muutakin, kuin avata purkkeja, Pipsa tokaisi Villelle.
Ravintolan ruokalista laitettiin täysin uusiksi. Pipsa ja Ville halusivat kehitellä kahdeksan pienempää annosta, joista asiakas voisi koota itselleen mieluisan. Hintahaarukka olisi 8-16 euron välillä per annos.
– Ajatus on, että ne on koko päivän saatavilla. Ja pienennetään tuota sun vihannespöytää massiivisesti. Siinä on aivan liikaa tavaraa, ja suurin osa ei maistunut millekään, Pipsa kertoi muutoksista.
– Mä luulen, että tuosta tulee ongelma, Mä tunnen karjaalaiset, niin luulen, että tuosta tulee ongelma, koska sitä salaattipöytää on kehuttu. Ja se on se eka asia, mitä kaikki kehuu, sen suuruus ja vaihtelevuus, Cecilia kertoi epäilyksensä.
Pipsa ja Ville olivat sitä mieltä, että salaattipöytä ei erotu edukseen, koska maut puuttuvat. Ruokalistan testiannokset puhuivat puolestaan.
– Hieman ehkä jopa hävettää. Se mun hampurilainen, Cecilia sanoi viitaten listalla olleeseen hampurilaiseen, jonka välissä oli pakasteallaspihvi.
Avajaispäivänä keittiön ja salin välillä oli kommunikaatio-ongelmia, kun tarjoilija Make Rees ei kirjoittanut tilauksia kunnolla ylös tilanteen ollessa täysin uusi. Hämmentynyt ravintoloitsija yritti ottaa selkoa tilauksista.
– Mikä tää on? Cecilia tivasi Makelta.
Make joutui kirjoittamaan tilauksen uudestaan, jotta keittiö osasi valmistaa oikeat ruoat. Pipsa puuttui tilanteeseen. Hän suositteli tiimiä sopimaan yhteiset nimikkeet annoksille, jotta väärinkäsityksiä ei syntyisi. Pöytäkarttaakaan ei etukäteen piirretty, joten ruokien toimitus oikeisiin pöytiin on yhtä sähläystä.
– Tässä on kommunikaatio-ongelmaa. Sali ja keittiö ei ole kartalla siitä, mikä on menossa mihinkin, Ville analysoi.
Pienimuotoisesta kaaoksesta huolimatta asiakkaat olivat tyytyväisiä ruokailukokemukseensa. Myös Cecilia oli iloinen muutoksista alun vastahangasta huolimatta.
Kuvausten jälkeen jakson aikana apuna ollut entinen huippumalli Ninja Sarasalo pestautui ravintolan pääkokiksi, ja piti huolen, että ruoka-annokset valmistetaan paikan päällä alusta loppuun.
Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta! Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin.
