Kokkisota tekee paluun – juontaja vaihtuu

Ohjelma palaa vuosien jälkeen uudistuneena.
Kokkisota palaa syksyllä ruutuun neljän vuoden tauon jälkeen, mutta ei enää totuttuun tapaan Maikkarilla, vaan tällä kertaa STAR Channel -kanavalla.
Mukana on kuusi huippukokkia ja 20 julkkisvierasta, jotka pääsevät testaamaan taitojaan keittiössä. Ohjelman uutena juontajana toimii itsekin innokkaana kokkina tunnettu radio- ja tv-juontaja Anni Ihamäki. Legendaarinen Sikke Sumari on siis jäänyt historiaan Kokkisodan juontajana.
Jo vuonna 1999 ensimmäistä kertaa tv:ssä esitetyn ohjelman tähtikokkeina ohjelmassa nähdään nyt Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Kozeen Shiwan, tv:stä tuttu kokki Pipsa Hurmerinta, keittiömestari Tommi Tuominen, ravintoloitsija Teemu Laurell ja Kokkisota-veteraanit Linnea Vihonen sekä Harri Syrjänen.
Jaksoissa mittaa toisistaan ottavat muun muassa valtiovarainministeri Riikka Purra ja kansanedustaja Krista Kiuru, TuplaKääk-podcastin juontajat Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen, sisaruspari Sointu Borg ja Topi Borg sekä tanssitaiteilija Jorma Uotinen ja toimittaja Sami Sykkö.

20 euron budjetti
Ohjelmassa kaksi joukkuetta – huippukokki ja julkisuudesta tuttu vieras – ottavat mittaa toisistaan keittiössä. Jokaisessa jaksossa mukana on kaksi vierasta, jotka tuovat mukanaan itse valitsemansa raaka-aineet 20 euron budjetilla omalle joukkueelleen.
Huippukokkien tehtävänä on loihtia näistä aineksista mahdollisimman upeat annokset. Ohjelma koostuu kahdesta osuudesta: pikatehtävästä ja päähaasteesta. Ensimmäisessä osiossa kokit valmistavat 10 minuutissa annoksen samoista raaka-aineista. Juontaja valitsee pikatehtävän voittajan, joka saa etua päähaasteeseen.
Päähaasteessa kummallakin joukkueella on 20 minuuttia aikaa valmistaa ateria hyödyntäen vieraan tuomia raaka-aineita. Lopullisen voittajan päättää studioyleisön äänestys, joka ratkaisee, kumman joukkueen ateria on houkuttelevin.