fbq
mensa

Katson toimittaja testasi Melkein MENSAn rangaistuksia: Sähköiskuja, räjähtävä jätti-ilmapallo ja ammuksia

Katson toimittaja Pekka Luokkala kävi kokeilemassa uuden kauden 20.9. Foxilla aloittavan Melkein MENSAn rangaistuksia. Menikö toimittajalla pupu pöksyyn vai kestikö kantti? 

Kyseenalaistan uravalintani, kun olen saapunut Melkein MENSA -visailuohjelman kuvauksiin. Tehtävänäni on testata viidennen kauden erilaisia kannustimia, joista Melkein MENSAn julkkisvisailijat joutuvat kärsimään, kun he ovat vastanneet kysymyksiin väärin. 

Vekottimista ensimmäinen on sähköiskuranneke. Kylmä hiki nousee otsalleni, kun ranneke kiinnitetään oikean käteni ympärille. Kannustimesta huolimatta jatkan toimittajan rooliani ja haastattelen ohjelman tuottajaa Taku Kaskelaa, joka vastaa ohjelman eri keksinnöistä. 

Taku vakuuttaa minulle, että kaikki kannustimet testataan etukäteen, jotta vieraatkin uskaltavat käyttää niitä. Jopa ohjelman juontaja Juha Perälä ja osa työryhmäläisistäkin on testannut kannustimia monta kertaa. Juhaa on muun muassa ammuttu erilaisilla aseilla. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tuottaja paljastaa, mistä syntyvät Melkein MENSAn hullut tehtävät – sähköiskuja ja räjähtelyä pitää olla joka jaksossa

Suustani pääsee painokelvotonta tekstiä, kun tunnen ensimmäisen viiltävän sähköiskun kädessäni. Isku tuntuu siltä kuin käteni olisi kuumassa nokkospusikossa. Pahoittelen sopimatonta kielenkäyttöäni, mutta se ei haittaa Takua, sillä hän on tottunut ärräpäihin. 

Oloani ei lievitä yhtään se, että paikalle saapuu virnuileva Eero Ritala, joka on ohjelman vakiokapteeni. Hänkin sai sähköiskuja, sillä ennen haastattelua kuvattiin jakso, jossa olivat vieraina artistit Tuuli ja Viivi. Ohjelmasta kuvataan kahta eri kautta samaan aikaan, viidettä ja kuudetta. Eero haluaa testata, toimiiko sähkökaukosäädin. Se toimii hyvin, sillä käteeni sattuu. Eero antaa toisenkin sähköiskun.

Eeron mielestä yksi julmimmista kannustimista tulevalla kaudella on onnenpyörä, jossa julkkisvisailijat pyörivät pää alaspäin ja heitä heitetään tomaateilla. Saan vielä viimeisen sähköiskun ja Taku ottaa kaukosäätimen Eerolta pois. Luojalle kiitos.
– Perälän huonot vitsit ovat se kaikista kamalin kannustin, Eero vitsailee.

mensa

Melkein MENSA jatkuu – Eero Ritala: Luulin, että Juha Perälä on animaatiohahmo

Koen olevani osa Se-kauhuelokuvaa, kun eteeni kannetaan punainen ilmapallo. Ilmapallo täytetään niin suureksi, että se räjähtää. Eerolle tulee välillä yllätyksenä, että osalla kilpailijoista on ilmapallofobia. Pallo kasvaa kasvamistaan ja minulle annetaan kumihanskat ja kuulosuojaimet. 

Minun täytyy pitää ilmapallosta kiinni ja vastailla Eeron kysymyksiin. Ilmapallo on jo lähes jääkaapin kokoinen, kun pidän palloa pääni yläpuolella. Eero pohtii ääneen, räjähtäisikö se jo.
– Mä voin kutitella sua, Eero sanoo.
– Älä viitsi, vastaan.
–Miksei räjähdä jo… (PUM!) Ai jumalauta!

Toisin kuin elokuvassa veri ei roisku, vaan ilmapallon räjähdettyä korvissani soi. Räjähdyksen jälkeen laitan silmiini suojalasit, sillä seuraavaksi minua ammutaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
pekka

Aseena käytetään tennispallotykkiä. Suojaan vaistonomaisesti sukukalleuksiani, kun minua ammutaan pienillä keltaisilla palloilla. Kokemus tuntuu siltä kuin sarjatulella tulisi isoja herneitä. 

Sähköiskut, räjähtävä ilmapallo ja ammuskelu voivat tuoda mieleen BDSM-luolan, eli tilan täynnä erilaisia sadomasokistisia aktiviteetteja. Kannustimet saattavat kuulostaa myös Batman-konna Arvuuttajan toiminnalta. Hän kiduttaa uhrejaan Gothamin kaupungissa mitä julmemmilla tavoilla, kun he ovat vastanneet superrikollisen kysymyksiin väärin.

Toisin kuin Gothamissa, Melkein MENSAssa kannustimista jää henkiin ilman sen suurempia traumoja. Olin peloissani ennen kokemusta, mutta tunsin olevani sen jälkeen vahvempi ja rohkeampi ihminen, eli uravalintani on osoittautunut oikeaksi. Jossain vaiheessa totuin kipuun ja ehkä jopa nautin siitä.

Lähtisinkö uudestaan kisaamaan Melkein MENSAaan, jos minua pyydettäisiin? Kesäkuussa koetun rääkin jälkeen en todellakaan halunnut. Aikaa on kuitenkin ehtinyt jo kulua, joten ottakaa yhteyttä.

Melkein MENSA – rentous takaa hauskuuden

Melkein MENSA tiistaisin klo 20.00 Foxilla 20.9. alkaen.
 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa