fbq
jouni

Katsojilta kylmää kyytiä Vain elämää -ohjelmaan osallistuvalle Jouni Hynyselle: ”Taisit saada ison summan”

Kotiteollisuus-yhtyeen nokkamies Jouni Hynynen on aiemmin esittänyt inhonsa Vain elämää -ohjelmaa kohtaan, mutta on nyt kuitenkin parhaillaan kuvaamassa ohjelman uutta kautta Satulinnassa Hirvensalmella.

Jouni kirjoitti esimerkiksi vuonna 2013 Suur-Tampere-lehden kolumnissa tulenkatkuista tekstiä Vain elämää -ohjelmasta.

"Vain elämää -ohjelman tuotantoyhtiö väittää tekevänsä ”iloista laatuviihdettä”. Tuossa väitteessä ei mene kuin kolme asiaa pieleen. Iloinen, laatu ja viihde. Meillä Karjalassa tajutaan, että kyllä paska on paskaa, vaikka sitä kutsutaankin iloiseksi laatuviihteeksi. Aikuiset ihmiset, nämä niin sanotut tähdet, istuvat pöydän ääressä kitaten punaviiniä ja syöden sisäfilepihviä, välillä avaudutaan ja kerrotaan lapsuuden ja aikuisuuden traumoista, käydään laulamassa kolmen euron taustojen päälle joku kusinen kappale ja sitten halaillaan ja tirautellaan porukalla pienet itkut."

Jouni myönsi vuonna 2020 Ylen haastattelussa, että häntä on pyydetty mukaan ohjelmaan. Muusikko mietti päätöstään kuukauden ajan ja katsoi ohjelman uusintoja.

– Minulle tuli ällö olo siitä. Ajattelin, että en pysty menemään tuonne. Myöskään se mukana ollut porukka ei tuntunut oikealta, Jouni totesi tuolloin.

Nyt Jouni avaa Instagram-tilillään päätöstään lähteä mukaan ohjelmaan.

– Eli meitsi lähtee sinne Vain elämää-hommaan. Myin sieluin. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa näitä musahommia tehdessä, että iskä lähtee töihin. Puhelin on kiinni seuraavat pari viikkoa. Palataan asiaan, ehkä. Jouni toteaa videollaan.

Rokkari myös myöntää, että ensimmäisen sound checkin jälkeen häntä jännitti, omien sanojensa mukaan "ihan saatanasti" ja että Satulinnassa onkin yllättävän kivaa.

Jounin aiemmat puheet eivät kuitenkaan ole unohtuneet faneilta. Instagram-videoiden kommenttikenttiin on sadellut myös risuja päätöksestä.

– Voi Jouni minkä perkeleen menit tekemään. Nyt mä joudun nöyrtyy ja katseleen sellaista formaattia, mikä ei olis ollut niin väliks..

– Tää oli ihan ootettavissa, ainainen pelle höpinöissään, kai siellä sitten jokunen kyynelkin pitää näyttää.

– Taisit saada ison summan kun suostuit lähtemään.

– Sie oot aina ollut ota touhuu vastaa ni miten nyt sit lähit mukaan

– Oon aina pitänyt tota ohjelmaa yksinkertaisen iskelmäkansan omana juttuna enkä muuta mieltäni nytkään. Rokkareilta odottais sentään jonkunlaista suoraselkäisyyttä. No, osalla on, osalla ei. Olet Jouni nyt yksi niistä, joita olet lauluissasi kovasti kritisoinut. 

– Ny on äijä myynyt sielun, rokkarista tuli iskelmälaulaja. Nyt kohta haetaan rokkipändiin laulajaa.

Päätös on kuitenkin saanut myös positiivista palautetta osakseen, ja uutta kautta odotetaan innolla. Kausi alkaa Nelosella syyskuun alussa. 

Mukana ovat Hynysen lisäksi Anna Puu, Ellinoora, Robin Packalen, Janna, Virve Rosti, A.W. Yrjänä ja Gasellit-yhtyeen Hätä-Miikka.

Vesku Jokinen jyrähtää Jouni Hynysen Vain elämää -pestistä: ”Tää nyt pisti silmään”

Seuraa meitä somessa