fbq

Joko olet katsonut tämän ihastuttavan pikkukaupunkidraaman? Vahva suositus!

Katson kolumnistilla Jupe Tuomolalla on uusi suosikkisarja.

Olen aina tykännyt pikkukaupunkeihin sijoittuvista tv-sarjoista. Tälläkin kolumnipalstalla ovat esiintyneet monien pieniin taajamiin sijoittuvien sarjojen nimet, kuten Twin Peaks, Rooman sheriffi ja Villi Pohjola. Paitsi miljöö niin yhteinen nimittäjä sarjoille on myös jonkinlainen omituisuus henkilökavalkadin ja tapahtumien suhteen.

Pikkukaupungit luovat hyvän pohjan sarjojen tapahtumille. Jokainen pienessä kaupungissa asuva tietää, että jos asukkaita on suhteellisen vähän, niin usein suurin osa tuntee toisensa ja yhteisöllisyys on voimakasta. Toki naapurien asiat - juorut mukaanlukien - leviävät myös nopeasti. 

Pikkukaupunkiin sijoittuu myös Netflixissä viidennen tuotantokautensa hetki sitten saanut Virgin River. Sarjan poikkeaa edellämainituista esimerkeistä siinä, että se ei ole millään tavalla outo. Se on jopa todella tavallinen. Mutta se on tavallinen mielenkiintoisella tavalla.

Näkökulma: Miss Suomi -lähetys on suora vertaus elämälle

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kaikki saa alkunsa siitä kun elämäänsä uutta suuntaa hakeva sairaanhoitaja Melinda “Mel” Monroe (Alexandra Breckenridge) saapuu Virgin Riveriin työskennelläkseen paikallisen lääkärin, yhteisössään vaikutusvaltaisen lääkärin vastaanotolla. 

Alkuvaikeuksien jälkeen Mel kotiutuu kauniiseen kyläyhteisöön hienosti ja etenkin kun hänen ja paikallisen baarin pitäjän ja kylän puuhamiehen Jackin (Martin Hedersonin) suhde puhkeaa kukkaansa, niin tarina on valmis alkamaan. 

Ja millainen tarina se onkaan! Virgin Riveriin tupsahtaa tasaiseen tahtiin uusia henkilöitä, joilla on poikkeuksetta jokin tarina ristinään ja yleensä aina hiukan ongelmallinen. 

Rauhaisa ja idyllinen pikkukaupunki onkin täynnä draamaa, ja henkilöhahmoista paljastuu jatkuvasti uusia puolia. Samankaltaisuuksia on löydettävissä runsaasti mm. Ozark-sarjan kanssa mutta Virgin River on kesympi, romanttisempi ja se sisältää vähemmän väkivaltaa. 

Äkkiseltään voisi kuvitella että Virgin River on suunniteltu tavoittelemaan ennen kaikkea naisyleisöä, ja aluksi se ehkä sitä onkin. Siis jos stereotyyppisesti haluaa ajatella että mieskatsoja haluaa kerronnalta enemmän actionia ja vähemmän pussailua ja keskustelua. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Näkökulma: Maajussit saivat säälisarjan

Juonen edetessä tunnelma kuitenkin tiivistyy ja vaikka sarja on kerronnaltaan hiukan hitaampi, niin se ei silti ole “Kauniit ja rohkeat -verkkainen” vaan enemmänkin viipyilevä. Se pysähtelee esittelemään myös kuvauspaikkansa Kanadan Brittiläisen Kolumbian upeaa luontoa.

Virgin Riverissä on ehkä hiukan surullinen väreily ja tapahtumat kohtalokkaita, mutta kaikessa on läsnä myös toivo ja usko huomiseen. Ehkä siksi sarjan koronavuosille sijoittuneet aiemmat tuotantokaudet keräsivätkin jättimäisiä yleisöjä.

Aloitin viidennen kauden katsomisen juuri, ja pikkukaupungin yhteisöön palaaminen tuntui saman tien kotoisalta. 

Jos viehätyt pikkukaupunkien tunnelmasta, ja etsit helppoa katsottavaa, joka ei vaadi ihmeempää keskittymistä, mutta vetoaa silti tunteisiin, niin Virgin River on sinun juttusi.

Seuraa meitä somessa