fbq
20230821, Helsinki. Maajussille morsian 2023 pressi.
20230821, Helsinki. Maajussille morsian 2023 pressi.

Näkökulma: Maajussit saivat säälisarjan

Maajussille morsian: Kaikki tarinat -sarjassa nähdään maajussit, jotka eivät syystä tai toisesta tulleet valituksi alkuperäiseen ohjelmaformaattiin.

Lähes ikoniseksi muodostunut Maajussille morsian -sarja starttasi Maikkarilla tuttuun tapaan syyskuun alussa. Jo ensimmäinen jakso antoi ymmärtää, että tiedossa on jälleen rempseää huumoria käsinkosketeltavalla jännityksellä höystettynä. Lempi leiskuu ja rakkautta tunnustetaan jo ensitapaamisella, joka kaikessa haparoinnissaan nostaa hymyn katsojankin huulille.

Alkuperäisen sarjan rinnalle on tänä vuonna noussut outo varjo nimeltään Maajussille morsian: Kaikki tarinat. Kyseessä on spin-off-sarja, jonka tarkoitusta on vaikeaa ymmärtää.

Alun perin suhtauduin sarjaan positiivisesti, sillä kaikki ansaitsevat löytää elämänsä rakkauden. Ensimmäisen jakson jälkeen jouduin kuitenkin toteamaan, että katsojalle käteen jäi lähinnä pettymys ja kiusaantuneisuuden tunne. Tämähän olikin floppi!

Käytännössä sarjassa nähdään maajussit, jotka eivät syystä tai toisesta tulleet valituksi alkuperäiseen ohjelmaformaattiin. Heille on kuitenkin annettu mahdollisuus rakkauden etsintään tv:ssä – tosin pienemmällä budjetilla, pienemmässä mittakaavassa ja katsojan silmin tylsästi toteutettuna. Sarjassa ei yksinkertaisesti ole katsojaa koskettavaa taikaa. Se on valitettavaa, sillä maajusseissa itsessään ei ole mitään vikaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Muumipeikon ruotsinkielisenä äänenä kuultava Christoffer Strandberg: "Muumit voisivat olla uskontoni"

Maajussille morsian; Kaikki tarinat -sarja ei vakuuta.
Maajussille morsian; Kaikki tarinat -sarja ei vakuuta.

Ongelmaksi muodostuu tuotanto ja toteutus. Miksi ensimmäisessä jaksossa nähdään vain yhdet kiusalliset ensitreffit, vaikka maajusseja on kolme? Miksi sarjan nimi on Kaikki tarinat, kun kyseessä on nimenomaan karsitumpi versio?

Uskottavuutta syö myös maajussi-Ainon jättäytyminen pois kuvauksista heti sen jälkeen, kun puolisoehdokkaiden kirjeet on luettu. Vai oliko Aino sittenkin sen alkuperäisen sarjan maajussi? Onneksi saan vahvistettua tiedon kollegalta.

Sarjan ydin pohjautuu rakkauteen, mutta perimmäinen tarkoitus on tuottaa leipää pöytään katsojien avulla. Heitä spin-off ei valitettavasti palvele.

Maajussille morsian: Kaikki tarinat MTV3-kanavalla perjantaisin

Seuraa meitä somessa