fbq
Gina Lollobrigida

Italialainen 1950-luvun elokuvalegenda Gina Lollobrigida on kuollut - katso elämänkuvat

Italiaissyntyinen näyttelijä Gina Lollobrigida on kuollut 95 vuoden iässä, Corriera della Sera uutisoi. 

Lehden mukaan Lollobrigida kuoli pitkän sairauden uuvuttamana, ja hän oli jo pitkään ollut sairaalahoidossa.

Katso voittajalista! Critics' Choice -palkinnot jaettiin Los Angelesissa - isoin pystisaalis meni scifiseikkailulle

Lollobrigida oli 1950- ja 1960 -lukujen yksi kuumimmista naistähdistä. Kulta-aikoinaan häntä kutsuttiin maailman kauneimmaksi naiseksi, ja hän oli Hollywoodin kysytyimpiä naistähtiä. 

Lollobrigida syntyi vuonna 1924 Subiacossa Rooman itäpuolella. Mallin työt veivät kauniin teinitytön Miss Italia -kilpailuihin, joissa hänet valittiin vuonna 1947 toiseksi perintöprinsessaksi. 

Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida (vasemmalla) missivuotenaan 1947.

Jo teinivuosinaan Lollobrigida haaveili näyttelijän urasta. Alusta lähtien hän osoitti kunnianhimoa, ja uhmakkaasti kieltäytyi ensimmäisestä hänelle tarjotusta roolista, koska katsoi palkkion mitättömäksi. 

Etsitkö kiinnostavia tv-sarjoja? Listasimme 10 loistavaa sarjaa, jotka kannattaa katsoa

Afrikan aarre
Afrikan aarre oli Lollobrigidan ensimmäinen Hollywood-elokuva. Vastanäyttelijänä oli legendaarinen Humphrey Bogart.

– He sanoivat maksavansa minulle tuhat liiraa. Totesin, että hintani on miljoona liiraa. Ajattelin, että he unohtavat koko jutun, mutta he myöntyivätkin maksamaan, Lollobrigida on kertonut.

Lollobrigida ehti esiintyä useissa eurooppalaisissa elokuvissa ennen kuin nappasi Hollywood-roolin vuonna 1953 Humphrey Bogartin tähdittämästä romanttisesta seikkailuelokuvasta Afrikan aarre. 

Liekkejä yössä
Lollobrigidalla oli valkokankaalla romanssi Frank Sinatran kanssa elokuvassa Liekkejä yössä. Tosielämässä Sinatra ei ollut mies hänen makuunsa.

Uran huippu Lollobridgella ajoittui 1950-luvun lopulle, jolloin hän näytteli elokuvissa Salomo ja Saban kuningatar, The Hunchback of Notre Dame ja Beautiful but Dangerous. Hän näytteli lukuisten aikansa ihailtujen miestähtien vastanäyttelijänä, kuten Rock Hudsonin, Frank Sinatran, Errol Flynnin, Tony Curtisin ja Anthony Quinnin

Rock Hudson oli Lollobrigidan suosikkikollega, mutta Frank Sinatran kanssa työskentely oli epämieluisaa. Mies kun naisen mukaan myöhästeli kuvauksista, pukeutui vaatimattomaan paitaan ja oli täysin huumorintajuton.

Lollobrigida teki miespuolisiin vastanäyttelijöihinsä lähtemättömän vaikutuksen.

– Gina saa Marilyn Monroen näyttämään Shirley Templelta, leffalegenda Humphrey Bogart on todennut. 

Ylistetyn White Lotuksen tähdet kertovat sarjan tekemisestä: "Se sekoitti päämme"

Lollobrigida tiedosti vetovoimansa. Aika ajoin se johti kiusallisiin tilanteisiin, kuten Monacon hovissa. Näyttelijän mukaan silloisen ruhtinas Rainierin intohimoa ei hillinnyt edes avioliitto Grace Kellyn kanssa. 

– Rainier lähenteli minua kotonaan vaimonsa silmien alla. Luonnollisesti kieltäydyin ehdotuksista, Lollobrigida on paljastanut.

Gina Lollobrigida ja Milko Skofic
Lollobrigidan ainoa avioliitto kesti 22 vuotta.

Lollobrigidan aviomies oli jugoslavialaissyntyinen lääkäri Milko Škofič. Parilla oli yhteinen poika.

Liitto päättyi yli 20 yhteisen vuoden jälkeen vuonna 1971. 

Gina Lollobrigida ja Javier Rigau y Rafols
Lollobrigida tapasi Javier-rakkaansa vuonna 1984 Monacossa. Suhde päättyi oikeusriitaan.

Aku Sipola jäi Putouksessa suorien lähetysten adrenaliinikoukkuun: ”Kun on jo kokemusta, voi irrotella enemmän”

– Kokemukseni on, että aina oikean ihmisen löydettyäni, he karkaavat minulta. Tärkeät miehet haluavat olla tähtiä, eivät jäädä varjooni, Lollobrigida on todennut.

Gina Lollobrigida
Lollobrigida oli lahjakas valokuvaaja.

 Ensitreffit alttarilla -Vera laukoo päin naamaa Matille mielipiteensä tämän ulkonäöstä ja tavoista: ”Kämpässä haisee jatkuvasti hiki”

Vuonna 2006 Lollobrigida kihlautui itseään 34 vuotta nuoremman espanjalaisen Javier Rigau y Rafolsin kanssa. Häät kuitenkin peruttiin runsaaseen mediahuomioon vedoten. Mies väärensi avioliittoasiakirjan, jonka mukaan pari olisi naimisissa. Huijauksen paljastuttua Lollobrigida ryhtyi oikeustoimiin ex-rakastaan vastaan, ja tekaistu avioliitto mitätöitiin.

Elokuvauransa hiipuessa Lollobrigida alkoi valokuvata, ja julkaisi vuosien saatossa useita valokuvakirjoja. 

Kirjailija Joonatan Tola avautuu tv:ssä ahdistuskierteestään vanhempiensa kuoleman jälkeen: ”Isäni itsemurhakirjeet olivat minulle todellisia löytöjä”

Hänen kuviensa kohteina olivat usein julkisuudenhenkilöt, kuten Paul Newman, Salvador Dalí, Audrey Hepburn ja Ella Fitzgerald

Lollobrigida sai runsaasti huomiota vuonna 1974 saatuaan Kuuban silloisen presidentin Fidel Castron haastattelun. 

– Vietimme 12 päivää yhdessä. En ollut kiinnostunut hänestä poliittisena johtajana vaan miehenä, Lollobrigida on sanonut.

Myöhemmin Lollobrigida työskenteli YK:ssa ja Unicefissa. Hän myös pyrki Euroopan parlamenttiin ja Italian senaattiin, näissä pyrkimyksissä kuitenkaan onnistumatta. 

Laulajien pudottaminen omasta TVOF-tiimistä oli Maija Vilkkumaalle todella ahdistavaa: "Nyt olen ruvennut tottumaan siihen"

Seuraa meitä somessa