fbq
The First Lady Gillian Anderson

Gillian Anderson esittää Eleanor Rooseveltia The First Lady -sarjassa: "Hän oli ensimmäinen moderni vaimo"

Salaisten kansioiden agentti Scullyna läpimurtonsa tehnyt Anderson on esittänyt urallaan useita historiallisia henkilöitä, kuten Margaret Thatcheria Netflixin The Crown -sarjassa. Paramount+:lla nähtävässä The First Ladyssa Gillian pääsi kuitenkin muuntautumaan yhdeksi idoleistaan.

Eleanor Roosevelt ja Meryl Streep ovat kenties suurimmat henkilökohtaiset esikuvani, Gillian kertoo Katsolle etäyhteydellä.

Franklin D. Rooseveltin puolisona Valkoiseen taloon 1933 muuttanut Eleanor oli Andersonin mukaan ensimmäinen moderni presidentin vaimo.

– Hän oli ensimmäinen, joka pyysi oman toimiston. Hän vaikutti naisliikkeen kehitykseen ja rotuerottelun päättymiseen. Nuoruudessaan hän sai paljon kritiikkiä ulkonäöstään. Uskon, että tämä auttoi häntä kehittymään puhujana ja niiden asioiden puolustajana, joita hän piti tärkeänä. Hän tiedosti olevansa rikas ja etuoikeutettu ja harjoitti valtavasti hyväntekeväisyyttä. En koskaan kykenisi samaan, sillä olen liian itsekäs, Gillian nauraa.

Viola Davis oli kauhuissaan päästessään esittämään Michelle Obamaa: "En ole pelännyt mitään roolia yhtä paljon!"

Vaikka Gillian tunsi Eleanorin tarinan, hän kertoo tehneensä Michelle Obamaa sarjassa esittävän Viola Davisin tavoin paljon tutkimista.

– Aikaa valmistautua esittämään oikeita henkilöitä ei ole enemmän kuin muitakaan rooleja, mutta aika muuttuu arvokkaammaksi. Onneksi Eleanorista löytyy paljon filmimateriaalia. Hänestä on kirjoitettu paljon ja hän on julkaissut kirjoja ja kolumneja. Lopulta hahmosta on uskallettava päästää irti ja toivoa parasta. Koskaan et voi miellyttää kaikkia.

Anderson myöntää olevansa helpottunut, etteivät Roosevelt tai Thatcher ole enää elossa.

– Se vähentää painetta, vaikka historiallisten merkkihenkilöiden esittäminen onkin aina pelottavaa. Eleanorin kohdalla halusimme painottaa, miten suora hän oli. Hän ei pidätellyt sanojaan, kun sai tietää miehensä rakastajista. Myös hänellä oli suhteita, niin miesten kuin naisten kanssa.

Gillian kertoo käyttäneensä samaa hiussuunnittelijaa, joka auttoi häntä The Crownissa.

– Hahmo tulee esiin vasta, kun olet kameran edessä täydessä meikissä ja peruukissa. Siihen pisteeseen pääseminen tuntuu matkalta, joka on aina erilainen, Gillian kiteyttää.

Tytöt tytöt tytöt -ohjaaja Alli Haapasalo hioi ylistettyä elokuvaansa pitkään: "Jotkut nuorisoelokuvat yrittävät olla trendikkäitä ja mielisteleviä"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa