fbq
elokuvatJuice Leskisen unohdetusta kirjasarjasta tehdään lasten elokuva – perikunta suhtautui suopeasti
Juice Leskisen unohdetusta kirjasarjasta tehdään lasten elokuva – perikunta suhtautui suopeasti

Räkä ja Roiskis pohjautuu kotimaisen sanataiteen legendan Juice Leskisen 1990-luvulla kirjoittaman Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian hahmoihin. Ajan saatossa kirjasarja on jäänyt unohduksiin, ja vanhat painokset niistä ovat antikvariaattien aarteita.

Kirjojen maailman tuo valkokankaalle kovassa nosteessa oleva ohjaaja Teemu Nikki. Jussi-palkittu Nikki on kuluneen vuoden aikana voittanut useita kansainvälisiä palkintoja sekä viimeisimmällä Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvallaan että Mister8 -tv-sarjallaan. 

Tulevan Räkä ja Roiskis -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Ilja Rautsi ja Teemu Nikki. Elokuvan konsepti on Teemu Nikin, Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin

Elokuvan pääosissa nähdään Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa ja Pala sydämessä -tv-sarjassa näytellyt 10-vuotias Hugo Komaro ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä 9-vuotias Urho Kuokkanen. Hugo ja Urho saavat rinnalleen suomalaisten näyttelijöiden ykkösketjun, sillä elokuvan muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa.

Elokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin. Saavuttuaan perille he huomaavat paikkakunnalla tapahtuvan kummia: hauskanpito ja leikkiminen on kielletty, ja joka paikassa on tahrattoman puhdasta. Kaikkien omituisinta on kuitenkin se, että kaupungista häviää reikiä: niin mummolan kodin avaimenreikä kuin järvenjään pilkkireikä. Kaksikko alkaa selvittämään mysteeriä. 

– Mietin pitkään, haluanko tehdä lastenelokuvan. Päädyin siihen, että haluan tehdä hyvän elokuvan, joka sopii myös lapsille, Teemu Nikki filosofoi.

– Kirjojen hahmot ovat aivan fantastisia! Hieno juttu, että pääsemme päivittämään Juicen luoman maailman 2020-luvulle. Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti viisi minuuttia, joten siellä oltiin asiasta samaa mieltä, Jani Pösö toteaa.

Vuodenvaihteen molemmin puolin muun muassa Tampereen seudulla kuvattavan elokuvan puvustuksesta vastaa kolminkertainen Jussi-voittaja Anna Vilppunen ja lavastuksesta Jussi-palkittu Santtu Toivola. 

23.11.2021 13:33 | Kuvat: Dante Mutashar

Seuraa meitä somessa