fbq
Skimbagirls-elokuva

Elokuva-arvio: Skimbagirls on naisenergiaa pursuava keskivertokomedia - Samuli Edelmannin tehtäväksi jää paljaiden pakaroiden vilauttelu

Marja Pyykön ohjaama Skimbagirls saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina (10.2.).

Kaikki alkaa Emmasta (Anna-Maija Tuokko), sarja-avioitujasta, jonka hyvän ulkonäön salaisuus on helvetin lyhyet avioliitot.

Emman neljäs sulho, tunturien mies ja nudisti luonnoltaan on Petteri (Samuli Edelmann), joka on varjellut tulppaaniaan elämänsä rakkautta varten.

Emma, hänen siskonsa Riikka (Ria Kataja) ja ystävänsä Kata (Matleena Kuusniemi) ja Mallu (Armi Toivanen) suuntaavat pohjoiseen viettämään lappilaista hääjuhlaa, joka muuttuukin fiaskoksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Naisnelikon kokoonpano on väsyttävän kliseinen: kolmen huolettoman ja holtittoman tyypin rinnalla järkeilee tiukkapipoinen perheellinen ilonpilaaja.

Toisaalta naisten kohellusta on virkistävä seurata maailmassa, jossa pääosassa ovat yleensä miehet. Mainiot miesnäyttelijät eivät yritäkään tunkea keskiöön. Voisi jopa sanoa, että Edelmannin keskeiseksi tehtäväksi jää paljaiden pakaroiden vilauttelu.

Trailerin perusteella voisi odottaa bile-elokuvaa, jossa etelän ihmiset räkä poskella piehtaroivat änkyräkännissä laskettelukeskuksen juottoloissa ja alapäähuumori kukkii.

Tätäkin tarjoillaan, mutta lopulta kysymys on rakkaudesta, ystävyydestä ja sisaruudesta. Kukin naisista joutuu kysymään itseltään, kuka olen ja elänkö omannäköistäni elämää.

Skimbagirls on keskivertoviihdettä, jossa sählätään ja säädetään kiihtyvällä tahdilla. Puolentoista tunnin jälkeen päästään maaliin, ja katsoja voi huokaista helpotuksesta, että Lapin-reissu on ohi.

Poromafia-sarjan tähdellä Samuli Edelmannilla on simppeli haave

Skimbagirls. Komedia. O: Marja Pyykkö. N: Anna-Maija Tuokko, Armi Toivanen, Ria Kataja, Matleena Kuusniemi. (Suomi 2023). 85 min. 
 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa