fbq
Manchesterin sarjaraiskaaja

Dokumentti: Ystävällinen opiskelija houkutteli humalaisia miehiä asunnolleen – sadat uhrit kokivat kammottavan kohtalon

Yle Areenassa ilmestynyt Catching A Predator: Machesterin sarjaraiskaaja -dokumentissa perehdytään kammottavaan, vuosia kestäneeseen seksuaalirikosvyyhtiin. 

Kesäkuussa 2017 Manchesterin poliisi alkoi tutkia Britannian oikeushistorian laajinta raiskaussarjaa, kun raiskauksen uhriksi joutunut mies otti yhteyttä poliisiin.

Tapauksesta alkanut tutkinta johti poliisin lopulta indonesialainen opiskelijan Reynhard Sinagan jäljille, jolloin järkyttävä vyyhti alkoi purkautua. Tapahtumat johtivat Princess Streetillä sijaitsevaan asuntoon, jossa Sinaga asui.

– Löysimme asunnosta paljon tavaraa. Kameroita, muistikortteja. Suuren määrän kännyköitä, läppäreitä ja kovalevyjä, rikostutkija kertoo dokumentissa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kävi ilmi, että Sinaga oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt ja raiskannut miehiä vuosien ajan. Hän oli myös kuvannut kammottavia tapahtumia eri puhelimilla vuosien ajan. 

– Ennen vuotta 2014 uhreja oli ehkä 1520 vuodessa, siitä eteenpäin yli 60 joka vuosi. Pidätyshetkellä uhreja oli jo 125 sinä vuonna. Siitä lähtien heitä oli pari sataa vuodessa jo pelkästään videoiden ja kuvien perusteella, rikostutkija kertoo. 

Dokumentti: Aikuinen mies raiskasi Pamela Andersonin 12-vuotiaana: "Ne olivat ensimmäisiä seksuaalisia kokemuksiani"

Sinaga tarkkaili uhreja asunnostaan ja odotti heidän poistuvan kadun varrella sijaitsevista baareista. Sinagan ulkoinen olemus oli heiveröinen ja ystävällinen, minkä vuoksi miehet eivät kokeneet häntä vaarana. Sinaga johdatti uhrinsa asuntoonsa ystävällisyyden nimissä, usein ”huolehtiakseen” humalaisesta tai tarjotakseen ruokaa.

Asunnossa Sinaga tarjosi uhreilleen alkoholia ja huumasi uhrinsa salaa. Kun uhrit sammuivat huumattuina, Sinaga alkoi kuvata heitä ja käytti seksuaalisesti hyväksi.  

Neljän eri oikeudenkäynnin jälkeen hänet todettiin syylliseksi 139 raiskaukseen, kahdeksaan raiskauksen yritykseen, 14 seksuaaliseen pahoinpitelyyn ja yhteen pahoinpitelyyn. Poliisin mukaan uhrien todellinen määrä lähenee kahtasataa, mutta kaikkia uhreja ei ole tunnistettu.

Sinaga tuomittiin tammikuussa 2020 vähintään 30 vuoden vankeuteen. Tuomiota nostettiin syyttäjän ja poliisin valituksen jälkeen 40 vuoteen. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Catching A Predator: Manchesterin sarjaraiskaaja katsottavissa Yle Areenassa.

Seuraa meitä somessa