fbq
Arttu Harkki.

Arttu Harkki kertoo kauhukokemuksistaan realitysarjan kuvauksissa: ”Meidät pistettiin ehkä liian koville”

Komppania Ketonen & Gustafsbergin ensimmäinen tuotantokausi lukeutui discovery+-suoratoistapalvelun katsotuimpiin ohjelmiin. Seurantarealityn toinen tuotantokausi nähdään TV5:llä ja discovery+:ssa 5. huhtikuuta alkaen.

Homman nimi on vanha tuttu: joukko suomalaisjulkkiksia laitetaan jälleen totuttelemaan armeijan arkeen.

Tällä kertaa tuleen joutuvat Jari Isometsä, Vivi Wahlström, Marja Kihlström, Rita Niemi-Manninen, Ella Toivainen, Mira Luoti, Viki Konssi, Tommy Oksa, Arttu Harkki ja Kaarle Hurtig. Komppanian komentajina ovat Harri Gustafsberg ja Kari Ketonen.

Mistään kevyestä kesäleiristä ei kuitenkaan ollut kyse.

– No ei todellakaan. Ensimmäinen tuotantokausi ei ollut paha, ja meille annettiin sellainen mielikuva, että olisi nyt olisi vielä helpompaa. Sanottiin, että kuvauksissa keskityttäisiin ryhmädynamiikkaan, mutta se ei mennyt niin, Arttu Harkki lataa.

– Se oli oikeasti todella paha. Tämä oli paljon, paljon pahempi kuin se ensimmäinen tuotantokausi.

Kari Ketonen: näin psykoterapeutin koulutus auttaa työssä

Arttu Harkki.

Toimittajat saavat olla tarkkana, kun tv-kanavat ja tuotantoyhtiöt järjestävät pressitilaisuuksia. Niiden tarkoituksena on luonnollisesti promota tulevia ohjelmia, ja usein myös annetut haastattelut ovat ymmärrettävästi kansalaisia kiinnostavia.

Suorapuheisena radiojuontajana tunnettu Arttu vaikuttaa kuitenkin täysin vilpittömältä kuvaillessaan, kuinka koville joutui kuvauksissa. Raavaan aikamiehen silmäkulman kostuminenkaan ei näytä olevan kaukana.

– Olen itse reservin luutnantti, joten armeijassa ei sinällään ollut mitään uutta. Asiat olivat toki muuttuneet omista ajoistani, mutta siellä oli fyysisesti yllättävän rankkaa. Luulin, ettei siellä olisi ihan niin rajua, mutta sitten olikin, Arttu aloittaa kertomuksensa.

Komppania Ketonen & Gustafsberg.

Viime kesän kuvauksissa oli kuulemma paikoin niin rankkaa, että Arttu myöntää uskon olleen koetuksella.

– Kyllä se oli koetuksella parissakin tehtävässä. Yksi tehtävä varsinkin oli sellainen, että... Se oli aivan jäätävän rankka päivä, Arttu huokaa ja on hetken hiljaa.

– Käsittääkseni ohjelmassa ei edes tulla näyttämään, miten pitkiä pyöräsiirtymiä oikein suoritimme. Ilmeisesti sen takia, koska he taisivat pistää meidät vähän liian koville. Emme saaneet edes ruokaa sinä päivänä.

– Emme siis saaneet kunnolla ruokaa, ja silti meidät kulutettiin ihan hirveällä fillaroinnilla. Sitten tehtiin tehtävä, joka oli jäätävän raskas. Siis aivan jää-tä-vän raskas.

Arttu Harkki.

Kyseinen tehtävä – joka tullaan myöhemmin näkemään telkkarissa – oli jotakin sellaista, johon Arttu ei ollut osannut varautua.

– Olin täysin loppu, kun tehtävä oli suoritettu. Olin niin rikki, että jouduin kävelemään ympyrää, jottei jalkani olisi mennyt aivan lukkoramppiin. Muuten se olisi ollut sairaalareissun paikka.

Radiojuontajan vasen jalka ruhjoutui rajusti seitsemän vuoden takaisessa moottoripyöräonnettomuudessa. Kuntoutuksessa kesti vuosia, joten Artun koipi joutui rankoissa kuvauksissa koville. Mutta pahin oli vielä tulossa.

Arttu Harkki.

– Makasimme tehtävän jälkeen aivan voipuneina, kun yhtäkkiä tulikin tieto, että se sama homma vedetäänkin vielä uudestaan. Se oli sellainen paikka, että ajattelin, että tässä käy vielä oikeasti huonosti.

Kaikesta huolimatta herra Harkki kuitenkin selvisi koettelemuksesta – seisoihan hän tiistaina sarjan pressitilaisuudessa ilmielävänä.

– Kyllä! Ja itse asiassa vasen jalkani toimii paljon parempi tämän show'n jälkeen.

Nämä julkkikset läpäisivät Erikoisjoukot-leirin – yli 24 tunnin kidutussessio päättyy murtumiseen

Komppania Ketonen & Gustafsberg.

Komppania Ketonen & Gustafsberg TV5:llä alkaen 5. huhtikuuta.

Seuraa meitä somessa