fbq
ArtikkelitEnsimmäistä elokuvaansa ohjaava Kari Ketonen: näin psykoterapeutin koulutus auttaa työssä
Ensimmäistä elokuvaansa ohjaava Kari Ketonen: näin psykoterapeutin koulutus auttaa työssä

Syksyllä ensi-iltansa saava Häät ennen hautajaisia -elokuva on näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnetun Kari Ketosen ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus. 

Lue myös: Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi tähdittävät Häät ennen hautaisia -elokuvaa – Kari Ketonen debytoi ohjaajana

Ketonen tunnetaan pitkän linjan näyttelijänä, muun muassa sarjoista Luottomies, Putous ja Downshiftaajat. Tänä keväänä hän on luotsannut julkkisten armeija-aiheista kilpailu-tosi-tv:tä Komppania Ketonen & Gustafsberg

Ketosen mukaan päätyminen Häät ennen hautajaisia -elokuvan ohjaajaksi kävi monen mutkan kautta. Elokuvan pressitilaisuudessa Ketonen melko avoimesti vihjasi rahoittajapuolella toimineella Antti Luusuaniemellä olleen osuutta siihen, että hän päätyi elokuvan ohjaajaksi. 

Ketonen ja Luusuaniemi ovat ystäviä ja kollegoita esimerkiksi juuri Luottomies-sarjan tiimoilta. Luusuanniemi myös näyttelee Häät ennen hautajaisia -elokuvan toisen pääosan. 

Lue myös: Kari Ketosen ensimmäinen pitkä elokuva syntyy ilman Suomen elokuvasäätiön tuotantotukea – rahoituspuolelta löytyy vanha kaveri

Häät ennen hautajaisia, Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi

Kari Ketonen on näyttelijäkoulutuksen lisäksi valmistunut psykoterapeutiksi. Vaikka hänen mukaansa leffat ovat leffoja ja terapia terapiaa, on terapeutin koulutus rikastuttanut ja syventänyt hänen ymmärrystään myös fiktiivisten henkilöhahmojen toiminnasta. 

– Fiktiivistenkin henkilöiden olisi monesti kiva jollain tavalla peilata todellisuutta ja niitä havaintoja, joita meillä on todellisista ihmisistä, Ketonen sanoo. 

Ohjaaminen itsessään on Ketosen mukaan hyvin intuitiivista. Siinä pitää melko nopeasti pystyä kommunikoimaan näyttelijälle asioita, joille ei itselläkään ole välttämättä vielä selkeitä sanoja.

Häät ennen hautajaisia saa ensi-iltansa niin ikään Antti Luusuaniemen luotsaamalla Red Carpet -elokuvafestivaalilla ensi syksynä. Luusuaniemen lisäksi elokuvassa nähdään Iina Kuustonen ja Pihla Penttinen.

Lue myös: Iina Kuustonen nähdään Kari Ketosen ohjaamassa rankkojen aiheiden komediassa: ”Luotan häneen paljon”

19.04.2022 16:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Matti Matikainen

Seuraa meitä somessa