fbq
ViihdeohjelmaNäkökulma: Big Brother on kuin paluu lukioon – en olekaan kiinnostavin
Näkökulma: Big Brother on kuin paluu lukioon – en olekaan kiinnostavin

Pääsin viettämään puolentoista vuorokauden jakson täysin uudistetussa Big Brother -talossa. Koska unelma taloon astelemisesta on muhinut päässäni jo 15 vuoden ajan, oli hetki verrattavissa lapsen kokemaan riemuun jouluaaton koittaessa.

Kokemus oli kaikin puolin sitä, mistä olin haaveillut.

Toki talossa vietetty aika oli vain pintaraapaisu siitä, mitä talon varsinaiset asukkaat ovat vuosien saatossa kokeneet. Hymy oli herkässä ja kääntyilevien kameroiden surina hykerryttävän jännittävää.

Lue myös: Ensimmäiset kuvat julki uudesta Big Brother -talosta – luvassa jotakin ennennäkemätöntä

Monet talossa vierailleet asukkaat vannovat unohtavansa kameroiden läsnäolon hyvinkin nopeasti BB-taloon saavuttuaan. Lyhyen kokemuksen perusteella tähän ajatukseen on vaikeaa samaistua. Huomasin usein etsiväni katseellani niitä kameroita, jotka osoittivat tilassa juuri minua kohti. Tunsin itseni toisinaan jopa hieman hölmöksi, kun en osannut leikkiä välinpitämätöntä. 

Big Brother -talon testiasukasjoukko koostuu usein muun muassa entisistä BB-asukkaista, toimittajista sekä media-alalla työskentelevistä henkilöistä. Pieni BB-perheemme toimi hämmentävän hyvin yhteen. Tein kuitenkin mielenkiintoisen huomion talossa vallitsevasta ryhmädynamiikasta.

a
Toimittajan unelma Big Brother -taloon astelemisesta toteutui testiasukkaaksi päästyä.

Opiskelin ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiossa. Opintojen alkaessa ensimmäisen vuoden opiskelijat saapuivat kouluun itsevarmuutta puhkuen: ”Olen erityinen ja ansainnut paikkani valokeilassa”. Tämä on varmasti totta, mutta kun 150 samalla ajatuksella kyllästettyä nuorta laitetaan samaan tilaan, vain kovaäänisimmät esiintyjät saavat itsensä lopulta kuuluviin.

Lue myös: Näkökulma: Suomen Big Brother mullistuu täysin - uusi sääntö muuttaa lähes kaiken

Olen kaikkien näiden vuosien aikana aavistellut olevani potentiaalinen BB-asukas. Talossa ollessani mielen valtasi kuitenkin tunne siitä, ettei se oma napa olekaan kiinnostavin, kun tilassa hyörii kymmenen toinen toistaan karismaattisempaa hahmoa. Ja tämä, jos jokin, on Big Brotherin ydin.

a
Kamerat kuvasivat testiasukkaiden elämää vuorokauden ympäri.

Olemme kaikki oman elämämme päähenkilöitä, mutta televisio-ohjelmassa pelkkä oleminen harvoin riittää. Sivusta on turha jäädä seuraamaan keskustelua, jos mielii pysyä kiinni ydinjengin jutuissa.

Lue myös: Tällaiset asukkaat muuttavat Big Brother -taloon: mukana seksityöläinen ja tasa-arvokriitikko

Erityisesti Big Brotherin alkavalla kaudella, jossa juonittelu on jälleen sallittua, punnitaan kyvykkyys viekkaaseen pelaamiseen ja sotasuunnitelmien luomiseen. Tällä kaudella on turha kuvitella selviävänsä kisasta pelkällä hyväntahtoisuudella ja iloisella ilmeellä. Selkeä suunnitelma on oltava, sillä nyt pelataan tosissaan!

Big Brother Suomi -ohjelman ensimmäinen jakso sunnuntaina 4.9. Nelosella.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
04.09.2022 12:15 | Teksti: Elina Niemi | Kuvat: Elina Niemi

Seuraa meitä somessa