fbq
UutisetFrendien luoja häpeää sarjan valkoihoisuutta – Lisa Kudrow vaihtaisi roolihahmot
Frendien luoja häpeää sarjan valkoihoisuutta – Lisa Kudrow vaihtaisi roolihahmot

Ikonisen Frendit-sarjan Phoebena tunnettu Lisa Kudrow avautuu The Daily Beastin haastattelussa puutteista, joita hänen mielestään ysärisarjassa oli. Ohjelmaa tehtiin kymmenen vuotta, vuosina 19942004. 

Lisan mielestä Frendeissä ei ollut tarpeeksi monimuotoisuutta. Jos sarjan luojat Marta Kauffman ja David Crane päättäisivät tehdä sarjan uudestaan, pitäisi Lisan mukaan roolihenkilöt vaihtaa.

– Mielestäni sen pitäisi olla ajankohtaisempaa ja monipuolisempaa, eikö?

Kudrow kertoo myös oman näkemyksensä siitä, miksi kukaan päärooleista ei ollut eri etnisyyttä edustava. 

– Minusta tuntuu, että se oli kahden henkilön luoma show, jotka kävivät yliopistoa ja kirjoittivat elämästään sen jälkeen. 

– Varsinkin, kun kirjoittaa hahmovetoista komediaa, kirjoittaa, mitä tietää elämästä. Heillä ei ole tietotaitoa kirjoittaa tarinaa värillisen ihmisen kokemuksista. 

Lue myös: Frendien ohjaaja tekee kirjassaan paljastuksia sarjan kulisseista – joutui lainaamaan aloitteleville näyttelijöille rahaa

T
Lisa Kudrowin (toinen oikealta) lisäksi sarjassa nähtiin Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courteney Cox. 

Toinen sarjan luojista Kauffman on ilmaissut aiemmin pahoittelunsa ohjelman monimuotoisuuden puutteesta. Hän myös totesi, että tekisi hyvin erilaisia päätöksiä, jos sarja tehtäisiin tänä päivänä. Päätös siitä, että kaikki näyttelijät ovat valkoihoisia, ei ollut myöskään tietoista. 

Hän on luvannut käymälleen Brandesin yliopistolle neljä miljoonaa dollaria afrikkalaisten ja afroamerikkalaisten tukemiseen. 

– Olen oppinut 20 vuoden aikana. Syyllisyyden tunnustaminen ja hyväksyminen ei ole helppoa. On tuskallista katsoa itseään peilistä. Minua hävettää, etten tiennyt paremmasta 25 sitten, Kauffman on todennut. 

Lähde: People

Artikkeliin liittyvät aiheet:
17.08.2022 18:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa