fbq
TVVesa-Matti Loirista dokumentti – ystävät ja kollegat muistelevat ”populaarikulttuurin Paavo Nurmea”
Vesa-Matti Loirista dokumentti – ystävät ja kollegat muistelevat ”populaarikulttuurin Paavo Nurmea”

VESKU – naurun ja surun kulkuri on MTV:n tuottama dokumenttielokuva Vesa-Matti Loirista. Dokumentti julkaistaan MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17.12. 

Vesa-Matti Loiri oli vaikuttavan taitelijan uransa ohella myös MTV:n vakiokasvo vuosikymmenien ajan. Tätä työtä muistellaan MTV:n tuottamassa dokumenttielokuvassa VESKU – naurun ja surun kulkuri, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

– Vesa-Matti Loiri on MTV:n historian kirkkain tähti, ellei jopa suomalaisen populaarikulttuurin suurin tähti.  Vesku on populaarikulttuurimme Paavo Nurmi. Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa, Pyrhönen kuvailee MTV:n tiedotteessa. 

Dokumentissa pureudutaan muun muassa siihen, miten Loirin ikimuistoiset sketsihahmot syntyivät, mitä taiteilija itse ajatteli Uuno Turhapurosta ja miksi vakavien roolien puolesta piti puolestaan taistella. Lisäksi dokumentissa pohditaan, miksi ainutlaatuisen koomikon maine oli lopulta asia, jota Loiri toisinaan häpesi.

Lue myös: Rakastetut sketsihahmot tekivät Vesa-Matti Loirista koko kansan suosikin – muistatko nämä hulvattomat persoonat?

Dokumentissa ääneen pääsevät Loirin ystävät ja kollegat, muun muassa Loirin kummityttö, niin ikään näyttelijänä tunnettu Kiti Kokkonen sekä Loirin pitkäaikaiset näyttelijäkollegat Heikki Kinnunen, Vesa Vierikko ja Hannele Lauri.

Lisäksi dokumentissa nähdään myös arkistojen aarteita vuosikymmenten takaa.

– Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen. Vesku oli elämässään naurun ja surun kulkuri. Hän oli uskomattoman taitava ja monipuolinen näyttelijä ja samalla ihminen, joka antoi niin sielunsa kuin ruumiinsakin taiteelle sekä yleisölle, Pyrhönen toteaa. 

VESKU – naurun ja surun kulkuri 17.12. MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
 

30.11.2022 15:44 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa