fbq
TVVera Stanhope tutkii -sarjan tähti Brenda Blethyn pitkistä kuvauksista: "En usko pystyväni tähän enää"
Vera Stanhope tutkii -sarjan tähti Brenda Blethyn pitkistä kuvauksista: "En usko pystyväni tähän enää"

On kulunut 12 vuotta siitä, kun näyttelijä Brenda Blethynista tuli Northumberlandin poliisipiirin ylikomisario Vera Stanhope. ITV:n sarjaa on sittemmin esitetty 11 kautta, ja sitä katsotaan yli 20 maassa. 

Jokaisen kauden päätteeksi sarjan päätähti on ilmoittanut työtiimilleen, ettei palaa enää jääräpäisen ylikomisarion rooliin.

– Sanon aina, etten todellakaan usko pystyväni tähän, Brenda kertoo. 

Lue myös: Kämppikset-sarjan tähti Kiti Kokkonen: "Ihana näytellä rasittavaa hahmoa"

Rikossarjan yhden kauden kuvaukset vievät yleensä puoli vuotta, jonka ajan Brenda joutuu asumaan poissa kotoa. Viime vuonna kuvauksiin vierähti peräti kymmenen kuukautta. 

Vera
Vera Stanhope tutkii -sarjan ensimmäinen jakso esitettiin vuonna 2011.

Viime vuodet ovat opettaneet Brendalle, ettei koskaan kannata sanoa ei koskaan. 

– Kun olen levännyt ja saanut ruokahaluni takaisin, muutan mieleni lopettamisen suhteen, naurahtaa. 

Koira tekee kuvauksista vaikean

Pitkä kuvausjakso on Brendalle vaikea, koska rakas lemmikkikoira, cockapoo Jack ei pääse mukaan emäntänsä työmatkoille. Se jää näyttelijän Michael-puolison hoiviin pariskunnan kotiin lähes 500 kilometrin päähän kuvausmaisemista. 

Lue myös: Alkuperäinen Wednesday-tähti on kuollut

– Jos piipahdan kotona kuvauspäivien välissä, Jack menee sekaisin. Se tietää miehelleni hauskoja aikoja koiran kanssa, kun Jack jää miettimään, minne taas lähdin, Brenda harmittelee. 

Vera
Vera-sarja perustuu brittikirjailija Ann Cleevesin menestysromaaneihin.

Vera Stanhope tutkii -sarjan työtiimistä on yli kymmenessä vuodessa tullut kuin toinen perhe Brendalle. Myös Vera Stanhopen luojaa, kirjailija Ann Cleevesia kohtaan näyttelijä kokee velvollisuudentunnetta. 

– Tulee tunteikas olo, kun ajattelen kaikki ihmisiä, jotka haluavat jatkaa sarjaa. Ann Cleeves kirjoittaa parhaillaan 11. kirjaansa, josta ei ole vielä tehty tv-sopimusta. Tuntuu, että tuottaisin hänelle pettymyksen, Brenda pohtii, kun sarjan jättäminen käy mielessä. 

Lue myös: Lääkäri luuli, että Katja Ståhl sairasti burnoutia – kyse oli jostain paljon vakavammasta

Uusi kausi valmis

Vera Stanhope tutkii -faneille on hyviä uutisia. Uhkailuistaan huolimatta Brenda ei edelleenkään ole luopunut rikostutkijan roolista. Sarjan 12. kausi starttasi Isossa-Britanniassa tammikuun lopulla.

Vera
Veran 11. kaudella rikostutkijoiden kollegaa oikeuspatologia esittää Paul Kaye.

Uusimman kauden The Darkest Evening -jakso on sarjan 50. jakso.     

– Tunnen melkoista ylpeyttä, että olemme saavuttaneet virstanpylvään; olemme kuvanneet kaikkiaan 51 jaksoa. Se on hieno saavutus kaikilta tekijöiltä. Kuka olisi uskonut, kun 13 vuotta sitten kuvasimme pilottijakson, että tekisimme 51 jaksoa, Brenda iloitsee. 

Lue myös: Yle joutui puuttumaan jo toistamiseen ohjelmansa osallistujien kiusaamiseen: "Runsaasti asiatonta kommentointia"

Vera Stanhope tutkii on katsottavissa YLE1 -kanavalla, Yle Areenassa ja C Morella. 
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
01.02.2023 13:15 | Teksti: Sari Nurmo | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa