fbq
TVRikkaat ja rahattomat: Siivouspomo Markku kertoo, miltä tuntuu olla rikas: ”Sadan tonnin Mersuunkin kyllästyy”
Rikkaat ja rahattomat: Siivouspomo Markku kertoo, miltä tuntuu olla rikas: ”Sadan tonnin Mersuunkin kyllästyy”

Siivousalalla menestynyt Markku Tikka ja hänen thaimaalainen vaimonsa Mali Kongsom vaihtavat paikkaa työttömän sihteerin Anne Tuulia Hietasen kanssa Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa 23.11.

Ohjelman alussa Markku kertoo, miltä tuntuu olla rikas.

– Tuntuu hyvältä, kun voi vaikka ajaa sadan tonnin Mersulla. Toki siihen kyllästyy, mutta kyllästymisestä pääsee sillä, kun ostaa 150 000 euron Porschen, Markku nauraa.

Anne on tottunut toisenlaiseen todellisuuteen jäätyään työttämäksi sihteerin töistä. Hän kertoo kohdanneensa jopa ikärasismia etsiessään töitä.
– Sihteereiden odotetaan olevan 24-vuotiaita söpöliinejä, joilla on 30 vuoden kokemus, hän kertoo.

Kymmenien tuhansien eurojen velkojen kopistessa postiluukussa Annen Markulle jättämä viikkobudjetti on vaatimattomat 73 euroa, jolla pitäisi saada ruoat paitsi Markulle ja Malille, myös yhdelle kokeiluun osallistuvista Malin tyttäristä. Normaalisti Markun viisihenkisen perheen ruokiin kuluu viikossa 600 euroa.

Anne taas pitää Markulta saamaansa 1 600 euron viikkobudjettia satumaisena ja meinaa puhjeta itkuun avatessaan rahalippaan.

– Järkyttävä summa! Saan sen verran kasaan kolmessa kuukaudessa. Mun satu alkakoon nyt, Anne huudahtaa ja päättää tuhlata joka sentin.

Lue myös: Rikkaat ja rahattomat: Sikarikas Janne Uoti vaihtaa kotia yh-äidin kanssa – liikuttuu viestistä jääkaapin ovessa

Anne Tuulia Hietanen

Golf ei maistu Annelle

Anne kokeilee vaihtoviikon aikana muun muassa golfia eikä innostu. Sen sijaan Markun perhe nauttii Uno-korttipelin pelaamisesta ja voittaa myös Annen kissan luottamuksen.

Anneen tekee suuren vaikutuksen Markun hyväsydämisyys – mies on elättänyt thaimaalaisvaimonsa perhettä jo ennen kuin Mali on edes muuttanut Suomeen.

Ohjelmassa Markku kertoo myös lahjoittavansa rahaa koulukiusaamisen vastaiseen hyväntekeväisyystyöhön, koska on itsekin ollut koulukiusattu. 

Rikkaat ja rahattomat Nelosella keskiviikkoisin 20.00.

Lue myös: Rikastunut yh-äiti joutuu pakenemaan hotelliin Rikkaat ja rahattomat -jaksossa – vaihtoasunto liian pelottava lapsille

22.11.2022 11:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Nelonen Media

Seuraa meitä somessa