fbq
TVKuka on ollut mieleenpainuvin TTK-kilpailija kautta historian? Jukka Haapalaiselta yllättävä vastaus
Kuka on ollut mieleenpainuvin TTK-kilpailija kautta historian? Jukka Haapalaiselta yllättävä vastaus

Ex-kilpatanssija Jukka Haapalainen on Jorma Uotisen ja Helena Ahti-Hallbergin ohella yksi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman vakiotuomareista. Syksyllä jo 15. tuotantokaudelle siirtyvän ohjelman suosion salaisuus piilee Haapalaisen mukaan siinä, että uudet tähtivieraat tuovat joka vuosi uutta verta sarjaan. 

Lue myös: Kuka on seuraava Tanssii tähtien kanssa -opettaja? Tässä ovat ehdokkaat 

Haapalaisen mukaan toistuvia ilmiöitä Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa ovat tilanteet, joissa yllättävä henkilö nousee ilmiöksi. Tämän ei välttämättä tarvitse olla tanssijoista paras tai edes nopeimmin oppiva, vaan ratkaisevaa voi olla oppimisprosessiin suhtautuminen ja persoonallisuus.

– Emme pyydä ihmisiä muuttumaan, vaan pyydämme heitä tuomaan itsensä kisaan, Haapalainen analysoi. 

TTK-tuomarit
TTK-tuomarit Jorma Uotinen, Helena Ahti-Hallberg ja Jukka Haapalainen.

Erimielisyydet virkistävät

Tuomarit eivät katso tanssijoita täysin samanlaisten linssien läpi. Haapalaisella ja Ahti-Hallbergilla on kilpatanssitausta, kun Uotisen tausta tulee tanssitaiteesta. Erilaiset esteettiset näkemykset aiheuttavat toisinaan erimielisyyksiä. 

Haapalainen saattaa olla esimerkiksi Uotisen kanssa samaa mieltä jostain tyyliseikasta ja Ahti-Hallbergin kanssa täysin eri mieltä. Sen sijaan tanssitekniikkaan liittyvissä asioissa Haapalainen on usein samoilla linjoilla Ahti-Hallbergin kanssa. 

– Teknisistä seikoista on helppo olla yhtä mieltä.

Taiteilijataustaisen Uotisen ei tarvitse puolestaan perustaa näkemystään teknisiin seikkoihin, ja Haapalaisen mukaan se tuo arvosteluihin väljyyttä. 

– Olisihan se aika tylsää, jos meillä olisi kaikilla aina sama mielipide kaikesta. 

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa ylikuormitti Kiti Kokkosen: "Ylimitoitin resurssini"

TTK-juontajat
Vappu Pimiä ja Ernest Lawson juontavat Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa.

He jäivät mieleen

Haapalainen nimeää ohjelman historian mieleenpainuvimmaksi kisaajiksi yllättäen poliitikko Antti Kaikkosen, jota kanki-Kaikkoseksikin kutsuttiin. 

– Siinä oli heillä tanssinopettaja Satu Markkasen kanssa niin pistämätön kombo. Siitä syntyi joku semmoinen taianomainen ilmapiiri, hän muistelee.

Myös edesmennyt näyttelijä Kristiina Elstelä on jättänyt voimakkaan muistijäljen päätuomarin mieleen, sillä tähtioppilas pystyi tuomaan persoonansa niin hienosti mukaan tanssiin. Näyttelijät Anna-Maija Tuokko ja Laura Malmivaara ovat jääneet Haapalaisen mieleen puolestaan rautaisina heittäytyjinä. 

Lue myös: Uusi TTK-juontaja Ernest Lawson paljastaa vinkkinsä tuleville tähtioppilaille: "Ei voi valehdella tai feikata"

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman 15. kausi starttaa MTV3:lla ja MTV Katsomossa 28.8. Tulevalla kaudella ohjelmaa juontavat Vappu Pimiä ja Ernest Lawson.

18.07.2022 15:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, MTV

Seuraa meitä somessa