fbq
TVHe ovat LEGO Masters Suomen voittajat – kaksikko ei tuntenut toisiaan entuudestaan: "Meistä on tullut hyviä ystäviä"
He ovat LEGO Masters Suomen voittajat – kaksikko ei tuntenut toisiaan entuudestaan: "Meistä on tullut hyviä ystäviä"

LEGO Masters Suomen voittajaksi valikoituivat espoolainen Julius ja Lahdesta kotoisin oleva Tino. Kaksikko on ollut koko kauden lyömättömiä. Kolmanneksi tulivat Hanna ja Nelli, ja toisen sijan nappasivat Peter ja Ville.

Lue myös: LEGO Masters Suomi: he kilpailevat himotusta palikkamestarin tittelistä

Finaalissa sai käyttää luovuuttaan ja päättää itse, mitä rakentaa. Julius ja Tino suunnittelivat Hyökkäys höyrykaupunkiin -nimisen teoksen. 

Julius ja Tino olivat ällikällä lyötyjä kuullessaan voitosta. Espoossa asuva Julius palaa nyt vuoden takaisen kuvausrupeaman tunnelmiin Katson haastattelussa. 

Jo pelkkä ohjelmaan pääsy oli 16-vuotiaalle Juliukselle unelmien täyttymys. Voitto sitäkin enemmän. 

– Voitosta teki erityisen myös se, että vastassa oli kilpailijoita, jotka ovat rakentaneet legoilla pidempään kuin minun ja Tinon iät yhteensä, niin oli se siinäkin mielessä iso saavutus, hän toteaa.

Lego Masters

Julius (vas.) ja Tino veivät voiton LEGO Mastersin nuorimpina kilpailijoina.

Finaalitehtävää oli aikaa suorittaa 20 tuntia. Yhtä soittoa finalistit eivät kuitenkaan joutuneet teoksiaan rakentamaan, vaan välissä oli taukoja, ja kuvaukset toteutettiin usein eri päivinä. 

Koska paikalla oli alaikäisiä, piti päivien olla kohtuullisen mittaisia, Juliuksen mukaan noin kahdeksantuntisia. Kuvaukset kestivät kaiken kaikkiaan pari kuukautta.

– Olihan se tietenkin välillä uuvuttavaa rakentaa niin pitkään, mutta toisaalta pääsit rakentamaan kolmella miljoonalla palikalla tosi tärkeän harrastuksen parissa, niin ei kyllä käynyt mielessäkään, että olisi liian uupunut, Julius toteaa. 

Legojen kanssa rakentelua Julius on harrastanut käytännössä koko ikänsä. Syvempi innostus siihen kuitenkin syttyi 10-vuotiaana, kun hän sai lahjaksi Lego-moottorin. 

– Minua kiinnosti, että miten huvipuistolaitteiden tekniikka toimii, joten aloin rakentamaan Legoista vuoristorataa. Suunnittelin sen alusta loppuun itse.

Julius haki ohjelmaan yksin. Tuotanto yhdisti hänen ja Tinon voimat ja teki heistä tiimin. Kaksikko ystävystyi kuvauksissa. 

–  Meistä on tullut hyviä ystäviä. Minua yllätti, kuinka hyvin he ovat löytäneet näin hyvin synkkaavat ja samalla aaltopituudella olevat henkilöt, Julius kehaisee.

Lue myös: Suurmestari Jaakko Saariluoma: "Elämä on parasta silloin, kun ei ota itseään liian vakavasti"

Lego Masters Suomi katsottavissa mtv-palvelussa. 

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Artikkeliin liittyvät aiheet:
Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV