fbq
TVDiili-joukkueet järjestävät lastentapahtuman – yksi kilpailijoista pelkää lapsia: ”Ihan käsittämätöntä”
Diili-joukkueet järjestävät lastentapahtuman – yksi kilpailijoista pelkää lapsia: ”Ihan käsittämätöntä”

Diilin toinen kausi on edennyt jo seitsemänteen jaksoon, joka nähdään Nelosella ja Ruudussa torstaina 12.5. Jäljellä on enää seitsemän kisaajaa: Mustangissa Henri, Clarissa, Sirly ja Jarno ja Sampossa Dora, Vili ja Mikko

Lue myös: Tunteikas Diili-jakso päättyy yllättävästi – hän joutuu jättämään kisan

Tällä kertaa tehtävänä on järjestää lastentapahtuma, Jaajo Linnonmaan luotsaama Extreme run lapsille.

Oululainen Henri on ollut yksi kisan ennakkosuosikeista, ja hän on suoriutunut annetuista tehtävistä ansiokkaasti. Nyt hän on kuitenkin uuden edessä, sillä hän ei osaa olla lasten kanssa ja alkaa jännittää oitis sitä, että asiakkaina ovat tällä kertaa lapset. 

– En ole kovin montaa kertaa aikuisikäni aikana edes puhunut lapsille. Pidän lapsista, mutten vaan osaa puhua niille. Tässä pitää vaan sopeutua ja löytää itsestä sellainen uusi puoli, Henri pohtii. 

Ensimmäinen päivä lähtee hienosti käyntiin Mustangilla. Sirlystä tehdään projektipäällikkö ja Clarissasta hänen oikea kätensä. Tiimi pelaa yhteen hiileen ja saa itselleen yhteistyökumppaneja.

Seuraavana aamuna neuvonantaja Toni Lähde huomaa kuitenkin muutoksen aamupalaverissa. 

Sirly jakaa tehtävät, mutta Henri ja Jarno eivät ole tyytyväisiä jaotteluun. Sirly taipuu miesten tahtoon sillä ehdolla, että he ottavat vastuun, jos Extreme runin lasten esterata epäonnistuu. 

– Täällä ei ollut yhteneväinen tiimi paikalla. Edellisenä päivänä hyvä tiimihenki, toisena päivänä täällä on kyseenalaistamista paljon, Toni Lähde ihmettelee. 

Henri
Tapahtumapäivän aamu alkaa sateisena ja koleana. Tiimi saa tehtäväalueensa kasaan ja pukee päällensä veikeät roolipuvut. Jarnon laulaessa lastenlaulua sammakkoasussa ja Clarissan juoksiessa Frozenin Elsana Henri vaikuttaa apaattiselta yhteistyökumppanin koristamassa puvussa. Pukuun kuuluu myös päähine, jota mies pitää aika-ajoin kainalossaan. 

Tämän on pannut merkille myös Jaajo Linnonmaa, joka huomauttaa Henriä asiasta johtoryhmän edessä. 

– En muista, milloin olisin nähnyt niin masentavaa maskottia, Toni ihmettelee. 

Toni on tyytyväinen tiiminsä järjestämään tapahtumaan. Joukkue sai kerättyä yli 11 000 euroa hyväntekeväisyyteen Sampo-joukkueen tienatessa vain 4 000 euroa. 
Henrin käytös kuitenkin kummeksuttaa. 

–  En muista, koska olisin nähnyt ihmistä, joka pelkää lapsia noin paljon. Se näkyi heti siinä suunnittelupäivänä. Se oli ihan käsittämätöntä. 

Tästä syystä Toni päättää nimetä Henrin pudotusuhan alle. Toisen joukkueen neuvonantaja Noora Fagerström nimeää puolestaan Vilin. 

– Suurin syy, miksi valitsin sinut oli se, että annoit mennä ihon alle sen, että lapset eivät ole sun juttu, Toni toteaa. 

Lue myös: Diili-joukkue munaa festarijärjestelyt täysin – suosikkiartisti esiintyy lähes tyhjälle yleisölle: ”Hävetti aivan järjettömästi”

Diili torstaisin Nelosella kello 20 alkaen. Katsottavissa myös Ruudussa. 

12.05.2022 09:45 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa