fbq
SuoratoistoTrauma: Isäpuoli tappoi julmasti kaksoissiskojen äidin – Johanna päätti pitää isäpuoleen yhteyttä taposta huolimatta
Trauma: Isäpuoli tappoi julmasti kaksoissiskojen äidin – Johanna päätti pitää isäpuoleen yhteyttä taposta huolimatta

Dokumenttisarjan toisessa jaksossa tarinansa kertovat kaksossiskot Johanna ja Susanna Naskali, joiden äiti surmattiin. 

"Luokkakaverit ihmetteli, että nää vaan itkee täällä... Eiks ne ymmärtänyt, et meidän äiti on tapettu?"

Kaksosten äiti oli selvinpäin valloittava persoona. Viikonloppuisin, alkoholin myötä, hänestä tuli oikea 'pahanilmanlintu' ja kaikki kääntyi päälaelleen.

 Siskokset olivat kymmenvuotiaita, kun äiti tapasi uuden miehen ja meni tämän kanssa naimisiin. 

– En mä huomannut mitään hälyttävää, kun he olivat selvinpäin. Mutta aina kännissä ne otti yhteen. Ja rankasti, Johanna kertoo. 

Lue myös: Linna: Juuri avioitunut Tiina joutuu vankilaan – ulkomaailmaan jäi kaksi lasta: ”Keskimmäinen lapsi on kuollut”

Lapset äitinsä vanhempia

Päällepäin perhe vaikutti normaalilta, muta viikonloppuisin tyttöjen ollessa isällä, sattui usein kauheuksia.

– Äitistä tuli sellainen dramaattinen. Kun se oli humalassa, se otti kaikesta itseensä liikaa, Johanna toteaa jaksossa. 

Viikonloppuisin isänsä luona tytöt pääsivät elämään vapaammin. 

– Vaikka me oltiin nuoria, meistä välillä tuntui, että me ollaan äidin vanhemmat, eikä se oo meidän vanhempi, Susanna toteaa. 

– Odotin iskäviikonloppuja, mutta mulla oli niin kova huoli äidistä, että halusin jäädä katsomaan, ettei tapahdu mitään, hän jatkaa. 

Kaikesta huolimatta yhteydessä

Lokakuisena viikonloppuna vuonna 2011 tuli suru-uutinen. Isäpuoli oli surmannut tyttöjen äidin teräaseella.  Äiti oli kuollessaan 42-vuotias, tytöt vasta 15-vuotiaita. Isäpuoli oli ottanut aamulla yhteyttä perhetuttuun, jonka kehotuksesta hän oli päättänyt ilmiantaa itsensä. Isäpuoli tuomittiin murhasta elinkautiseen. 

Tytöt lähtivät hakemaan tavaransa äidin kotoa ja joutuivat keskelle rikospaikkaa. Isä ja perhetuttava yrittivät estellä siskoksia menemästä keittiöön, jossa surma tapahtui, mutta tytöt eivät kuunnelleet. Vastassa oli järkyttävä näky. Koko keittiön lattia oli ollut veren peitossa. 

– Suorastaan kauhuelokuvasta. Mä menin aivan shokkiin. Luhistuin äidin sängylle ja huusin, missä äiti on. Siitä hetkestä lähtien kaikki oli tosi sumuista. 

Johanna päätti kaikesta huolimatta pitää yhteyttä läheiseksi tulleeseen isäpuoleensa. Isäpuoli soitti Johannalle yllättäen. 

– Me ei puhuttu ikinä äidistä niissä puheluissa. Me puhuttiin vaan siitä, miten meillä menee. Niiden puhelujen aikana en saanut mun isäpuolesta mitään murhaajaviboja, että hän olisi sekaisin päästään. Hän vaikutti ihan normaalilta ihmiseltä. 

Trauma - henkirikoksen jäljet katsottavissa Yle Areenassa ja TV1-kanavalla. 


 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
25.09.2022 19:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa