fbq
SuoratoistoSyke on opettanut Nicke Lignelille paljon lääkärin hommasta: Uskaltaisiko leikata potilaan jo oikeasti?
Syke on opettanut Nicke Lignelille paljon lääkärin hommasta: Uskaltaisiko leikata potilaan jo oikeasti?

Nicke Lignellin esittämä hieman konservatiivinen kirurgi Jari Valkjärvi on Sykkeen 12. kaudella kovan paikan edessä, kun hänen poikansa Santerin romanssi Leevi-hoitajan kanssa paljastuu.

– Lisäksi Jari on mukana yhdessä vähän erikoisessa hoitovirhetapauksessa. Perfektionisti ei aina osukaan ihan kymppiin, Nicke paljastaa hahmonsa uusista kuvioista.

Nicken mielestä etenkin leikkaussalissa tapahtuvien kohtausten tekeminen on ”pirun mielenkiintoista”, etenkin kun mukana on alan oikea ammattilainen neuvomassa yksityiskohtia.

– On kun lähtisi oikean poliisin kanssa keikalle, Nicke vertaa.

Nicke kiittelee myös Mari Vaalasrannan leikkauskohtauksiin loihtimia uskottavia efektejä. Nicke onkin ehtinyt nähdä niitä kahdeksan tuotantokauden aikana aika monta, joten jokohan mieheltä onnistuisi oikea leikkaus, jos eteen tulisi pakottava hätätilanne?

– Jos olisin jossain eristyksissä ja olisi pakko leikata ihminen vaikka puhelimen kautta tulevien ohjeiden avulla, niin uskaltaisinko? Kyllä kai! Toisaalta ihmisen vatsassa on aika paljon tavaraa, ja ihokin pitää leikata auki kerros kerrallaan. Oikeat leikkaukset kestävät paljon kauemmin kuin sarjoissa nähtävät pari-kolmekymmentä sekuntia, ja niihin liittyy paljon asioita, joista minulla ei ole vieläkään aavistustakaan, Nicke pohdiskelee.

Lue myös: Helmi-Leena Nummela vaatii hoitoalalle lisää arvostusta: ”Minusta ei olisi hoitajaksi”

Nicke Lignell on Syke-sarjan Jari Valkjärvi.

Haastava äänikirja työn alla

Nicke juontaa myös AlfaTV:llä pyörivää  Ihanat siirtolapuutarhat -ohjelmaa, jonka toivoo saavan myös jatkoa vaikka onkin itse enemmän perinteinen mökki-ihminen.

– Minulle mökkeilyssä on tärkeää se tontilla nikkarointi ja rakentelu, tai vaikka vaimon kanssa viljelyhommat. Kaikki sellainen ei välttämättä onnistu siirtolapuutarhoissa, joissa on aika tiukat säännöt, Nicke toteaa.

Lue myös: Ihanat siirtolapuutarhat -ohjelmaa juontava Nicke Lignell kertoo, kenelle siirtolapuutarhamökkeily sopii ja kenelle ei

Nickellä alkaakin jo 31. vuosi perheen kanssa omalla mökillä Raaseporissa.

–Toki perhe oli alussa pieni ja kasvanut nyt jo parilla sukupolvella, joten mökillä alkaa olla jo ahdasta, enkä luultavasti saa lisää rakennuslupaa tontille, hän toteaa.

Mökkeilyn lisäksi Nicken kesään kuuluu myös muutamia juontokeikkoja.

– Aloitin myös Kjell Westön 550-sivuisen äänikirjan lukemisen ruotsiksi ja sekin pitäisi saada ennen kesää valmiiksi. Kyseessä on ensimmäinen äänikirjaäänitykseni, ja sekin on haastava projekti. Kjellin kieli kun on rakenteeltaan aika haastavaa, pilkut ovat välillä pisteitä ja pisteet pilkkuja, Westön Rikinkeltainen taivas -romaanin filmatisoinnissa viime vuonna pääosaa esittänyt Nicke kertoo.

Sykkeen 12. kausi alkaa perjantaina 13.5., kun maksulliseen Ruutu+ -palveluun ilmestyy neljä ensimmäistä jaksoa. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy yksi uusi jakso torstaisin ja perjantaisin 24.6. asti, jonka jälkeen nähdään yksi jakso torstaisin 18.8. asti. Kauden kaksi ensimmäistä esitetään perjantaina myös Nelosella klo 19 alkaen.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
12.05.2022 15:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa