fbq
SuoratoistoIlmaiset suoratoistopalvelut pursuavat Britti-hovia käsittelevää sisältöä – oletko jo nähnyt nämä?

Ilmaiset suoratoistopalvelut pursuavat Britti-hovia käsittelevää sisältöä – oletko jo nähnyt nämä?

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija kuningatar Elisabet II menehtyi torstaina 8. syyskuuta. Elisabet ehti hallita maataan 70 vuotta.

Vuosikymmenten varrella Brittien kuninkaallisesta perheestä on tehty valtava määrä elokuvia, tv-sarjoja ja kirjoja. Etenkin dokumenttien määrä on suuri. 

Pieni siivu valtavasta dokumenttien määrästä on ilmaiseksi katsottavissa MTV Katsomo -palvelussa. 

Lue myös: Kuningatar Elisabet II oli suosittu hahmo myös elokuvissa ja sarjoissa – The Crown -sarjan Olivia Colman voitti roolistaan Emmyn

Kuninkaallinen käytösopas -dokumenttisarjassa tutustutaan nimen mukaisesti brittihovin käytöstapoihin ja etikettiin. Sarja esittelee kuninkaallisten käytöskoodia niin häiden, matkailun kuin urheilunkin osalta.

Dokumentin mukaan juhlista suurin on hallitsijan kruunajaiset. Elisabet II:n kohdalla tuo päivä koitti 2. kesäkuuta 1953. Hän oli silloin 27 vuotias. 

Elisabet
Elisabet 1926–2022.

Vuonna 1961 syntynyttä ja vuonna 1997 traagisesti menehtynyttä prinsessa Dianaa juhlistava DIANA-dokumentti löytyy myös MTV Katsomosta. Viime vuonna julkaistu dokumentti luotaa rakastetun prinsessan elämää teini-ikäisestä päiväkotiapulaisesta kuninkaallisiin piireihin. 

Elisabetin puoliso Philip menehtyi viime vuonna. Seitsemän vuosikymmentä kuningattaren rinnalla kulkeneen miehen elämää kunnioittaa dokumentti nimeltään Prinssi Philip: Kuninkaallinen elämä.

Lue myös: The Crown -sarjan kuvaukset keskeytetään kuningatar Elisabetin poismenon johdosta: "Rakkauskirje kuningattarelle"

DIANA
Dianan muistoa kunnioitettiin viime vuonna ilmestyneellä DIANA-dokumetilla.

MTV Katsomosta löytyy myös dokumentti brittihovin joulunvietosta. Kuninkaallisen joulun salaisuudet -dokumentissa hovin entiset työntekijät ja muut kuninkaallisten elämää tiiviisti seuraavat kertovat joulunvietosta Sandringhamin linnan loisteliaissa puitteissa. 

Yle Areenassa on nähtävissä tänä vuonna valmistunut dokumentti Kuningatar Elisabet II uusin silmin. Dokumentti sisältää paljon ennen esittämätöntä materiaalia julkisista arkistoista sekä kuningattaren omista kokoelmista.

Lue myös: Brittihovin yksityiset kotivideot julki dokumentissa – kuningatar Elisabet paljastaa kauhunsa lapsena sodan keskellä

Areenassa on katsottavissa myös katsauksia muun muassa kuninkaallisista häistä sekä prinssiveljesten hankalista mediasuhteista. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
10.09.2022 16:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: AOP, MTV

Seuraa meitä somessa