fbq
suoratoistoJussi Vatanen näyttelee pääosaa kesällä Haminassa kuvattavassa jännityssarjassa
Jussi Vatanen näyttelee pääosaa kesällä Haminassa kuvattavassa jännityssarjassa

Elisa Viihde on tilannut kansainvälisesti menestyneimpiin nykykirjailijoihimme kuuluvan Antti Tuomaisen menestysromaaniin perustuvan alkuperäissarjan, joka kantaa alkuperäisteoksen nimeä Mies joka kuoli. Sarjan kuvaukset alkavat Haminassa ja sen lähiympäristössä kesäkuussa 2021. 6-osaisen sarjan pääosaa näyttelee Jussi Vatanen,  ja se tulee katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun syksyllä 2022.

Antti Tuomaisen Mies joka kuoli -romaani on käännetty seitsemälle kielelle, ja se on kerännyt Britanniassa useita palkintoehdokkuuksia. Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (rikosdraama Cold Courage). Foley on myös käsikirjoittanut sarjan.

– Pidän Antin omintakeisesta huumorista! Mies joka kuoli on erittäin visuaalinen tarina, jossa on elämää suurempia hahmoja. Oli ilo päästä tekemään tämä käsikirjoitus — varsinkin näinä aikoina, kun maailma tarvitsee kaiken sen ilon, jonka se voi saada, sanoo Brendan Foley. 

Antti Tuomaisen menestysromaani Mies joka kuoli (Like) ilmestyi  2016.

Mustan huumorin sävyttämässä jännityssarjassa menestynyt haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa (Jussi Vatanen)  kokee olevansa mies elämänsä kukoistuksessa. Sitten iskevät oudot oireet. Jaakon maailma järkkyy lääkärin kertoessa, että joku on jo pitkään myrkyttänyt häntä. Jaakon päivät ovat luetut, ja hän päättää selvittää ennen kuolemaansa, kuka hänen murhaajansa on.  

Murhajahtinsa myötä Jaakko herää rakkauden, elämän, petoksen ja kuoleman perimmäisten kysymysten äärellä todella eloon ensimmäistä kertaa vuosiin. Samaan aikaan oudot kuolemantapaukset alkavat harventaa kilpailevan sienifirman henkilökuntaa.

– Mies joka kuoli -sarja on minulle suuri ilon ja kiitollisuuden aihe. Odotan jännityksellä, miten sarja otetaan vastaan paitsi Suomessa myös Saksassa tai Briteissä, missä romaani on saanut loistavia arvosteluja ja runsaasti lukijoita. Varovaisestikin arvioiden voi sanoa, että tulossa on kaikkien aikojen sienikesä, sanoo kirjailija Antti Tuomainen.

Samuli Valkaman (tv-sarjat Maanantai  ja  Kolmistaan) ohjaaman sarjan muissa keskeisissä rooleissa ovat Saara Kotkaniemi ja Sara Soulié

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle tuottaa ReelMedia Oy, ja sen osatuottaja on saksalainen ndF International Production. Sarjan on kehittänyt kotkalainen Luminoir. Mies joka kuoli toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Haminan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission kanssa.

 

11.05.2021 12:00 | Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Timo Korhonen & Jonne Räsänen/Otava.

Seuraa meitä somessa