fbq
SuoratoistoRicky Gervais antaa uudessa komediaohjelmassaan kyytiä transihmisille: ”Älykkäät eivät suutu”
Ricky Gervais antaa uudessa komediaohjelmassaan kyytiä transihmisille: ”Älykkäät eivät suutu”

Räävittömistä jutuistaan tunnettu komedian superstara käsittelee huumoripläjäyksessään tuttuun tyyliinsä hyvin epäkorrektilla tavalla arkojakin aiheita. Hän on tunnettu kärjekkäistä mielipiteistään, eikä hän pelkää vitsailla vaikkapa holokaustista, pedofiliasta, sairauksista tai nälänhädästä. 

Uudessa ohjelmassaan hän antaa huomiota erityisesti transihmisille. Hän sanoo sisällyttäneensä aiheen komediasettiinsä piruuttaan, sillä se on hänen mukaansa aihe, josta ei saa vitsailla. 

Hän kuitenkin muistuttaa, etteivät vitsit aina edusta hänen omia mielipiteitään tai kerro hänestä ihmisenä.
– Omaksun minkä vain asenteen huumorin vuoksi. Voin esittää oikeistolaista, vasemmistolaista, fiksua, tyhmää. Tärkeintä on olla hauska. Tosielämässä kannatan transihmisten oikeuksia. Ne ovat ihmisoikeuksia. Toteuttakaa itseänne. Olkaa sitä, mitä koette olevanne. Mutta jos sen verran tulisitte vastaan, että leikkaisitte kalunne pois, hän heittää.

– Ei vitsailu tarkoita vastustamista. Vitsalin identiteetin itsemäärittelystä, hän tarkentaa.

Lue myös: Amber Heardin Aquaman-kohussa uusi käänne – elokuvayhtiö antoi erikoisen selityksen potkuista

Gervais kertoi vastikään The Late Show with Stephen Colbert -ohjelmassa, etteivät muiden mielipiteet kiinnosta häntä, eikä hän pelkää tulevansa canceloiduksi.
– Luulen, että ihmiset suuttuvat, kun he erehtyvät sekoittamaan vitsin aiheen ja sen todellisen kohteen. Älykkäät ihmiset tietävät, että voi käsitellä mitä aiheita tahansa, varsinkin kun käsittelee niitä ironialla, hän kommentoi.

Gervais kertoo, että huumorin avulla hän itse pääsee yli vaikeista asioista. 
– Siksi nauran kamalille, pahoille asioille. Siksi koomikoilla on pakkomielle kuolemasta. Se auttaa selviytymään. 

Kaikki eivät ole lämmenneet uudelle komediaspesiaalille. Esimerkiksi The Independentin kriitikko oli sitä mieltä, että Gervais turvautuu vitseissään halpoihin shokkiefekteihin. 

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Artikkeliin liittyvät aiheet:
24.05.2022 16:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa