fbq
SuoratoistoLyhytkasvuinen näyttelijä Warwick Davis Katsolle huippuroolistaan: ”Olen joutunut salailemaan vuosia”
Lyhytkasvuinen näyttelijä Warwick Davis Katsolle huippuroolistaan: ”Olen joutunut salailemaan vuosia”

Warwick Davisista tähden 1980-luvun lopussa tehnyt fantasialeffa Willow laajenee tv-sarjaksi. Katso haastatteli Davisia sarjan tiimoilta.

Harvalta näyttelijältä löytyy yhtä komea lista rooleja kuin Warwick Davisiltä. Suuri Tähtien Sota -fani oli vain 11-vuotias tehdessään suuren vaikutuksen George Lucasiin, jolloin hän sai koe-esiintymisen kautta roolin Jedin Paluu-elokuvasta. 

Muutaman pienen roolin jälkeen hänen elämänsä sai kuitenkin suuren käänteen Willow-elokuvan (1988) myötä. Warwick Davis sulatti ihmisten sydämet ympäri maailman pääroolissa elokuvassa, jolle on odotettu jatkoa 35 vuotta.

Kaliforniassa Anaheimissa pidetyssä pressitilaisuudessa Davis, 52 sai raikuvat aplodit ja seisovat suosionosoitukset saapuessaan huoneeseen. En ole toimittajana tällaista aiemmin nähnyt.

107-senttinen Warwick hymyilee leveästi ja sanoo heti alkuun: 

– Tämä on aivan uskomatonta, saan vihdoinkin kertoa asiasta, jota olemme pitäneet salassa useita vuosia. Salailu oli vaikeaa, sillä olisin halunnut huutaa kaikille vastaantulijoille, että ”Hei, oletko kuullut, Willow saa jatkoa!

Lue myös: Syövän runteleman Val Kilmerin elämästä julki pysäyttävä dokumentti – näyttelijälegenda kuvasi itseään yli 40 vuotta

Tähdet löysivät oikeaan asentoon

Yli viisi vuotta on pitkä aika pitää isoa asiaa salassa. Star Wars – maailmaan sijoittuvan Solo-elokuvan kuvauksissa 2018 Davis sekä alkuperäisen Willow-elokuvan ohjaaja Ron Howard työskentelivät pitkästä aikaa yhdessä, ja kun käsikirjoittaja John Kasdan vielä paljastui suureksi Willow-faniksi olivat oikeat ainekset kasassa.

–Tiedättekö, joskus tähdet ovat oikeassa asennossa, ja se tunne minulla oli silloin. Roolihahmollani oli silloin pitkät hiukset ja muistutin kovasti Willowia. Löimme päämme yhteen ja veimme idean sarjasta Disney+-kanavalle, missä idea otettiin innolla vastaan ja saimme alkaa heti töihin, Davis kertoo.

Warwick Davis kertoi haaveilleensa jatkosta jo pitkään ja nauroi kysymykselle, onko TV-sarja tarpeeksi arvokas jatko elokuvalle.

– Jos olet nähnyt vaikka Mandalorian-sarjan, tiedät miten hyvältä se näyttää.  Mutta on totta, että oli vaikeaa mennä tähän maailmaan takaisin. Koska elokuva on niin rakastettu ympäri maailman, harteillamme oli suuri vastuu tehdä sarjasta todella hyvä.

– Kaikki mietittiin tarkkaan, sillä tiesimme ihmisillä olevan elokuvasta isoja muistoja, ja pienikin virheliike tässä sarjassa voisi tuhota muistot sekä mielikuvat.

willow

Mukana tuttuja hahmoja

Tarina kunnioittaa ja seuraa alkuperäistä elokuvaa, ja siinä nähdään tuttuja hahmoja. Nelwynin velho Willow Ufgood palaa johtamaan joukkoa erikoisia hahmoja, pelastaakseen oma maagisen maailmansa.  

Alkuperäisessä elokuvassa nähdään myös Val Kilmer Madmartiganina, joka on sarjassa myös mukana omalla tavallaan. Kilmer menetti äänensä muutama vuosi sitten taistellessaan kurkkusyöpää vastaan, ja hänen mukanaolonsa on vaatinut kekseliäisyyttä. 

Uutena hahmona nähdään Madmartiganin ystävää esittävä Christian Slater, jonka mukana olosta ei ole paljastettu etukäteen paljokaan.

– Olin elokuvaa tehdessäni vain 17-vuotias enkä ymmärtänyt miten isosta asiasta silloin oli kyse. Val Kilmer ja Ron Howard olivat tukenani alusta loppuun, ja on tärkeää niin minulle kuin tarinalle että hän on ollut mukana tuotannossa alusta loppuun, Davis sanoo hymyillen.

Willow Disney+-palvelussa  alkaen keskiviikkona 30. marraskuuta.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
21.11.2022 16:45 | Teksti: Semira Ben-Amor | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa