fbq
Suoratoisto"Minuun kohdistui sadistista väkivaltaa" - Kimmo Ohtosen järkyttävä paljastus lapsuuden kokemuksista pysäyttää Erikoisjoukot-ohjelmassa
"Minuun kohdistui sadistista väkivaltaa" - Kimmo Ohtosen järkyttävä paljastus lapsuuden kokemuksista pysäyttää Erikoisjoukot-ohjelmassa

Nelosen Erikoisjoukot -ohjelman 7. jaksossa kokelaat joutuvat yllättäen kohtaamaan elämänsä vaikeimmat käänteet kouluttajien ohjeistamana. Traumoja avatessaan lähes kaikki vuodattavat vuorotellen kyyneleitä. 

Lue myös: Erikoisjoukot: "Nyt hei turpa kiinni!" - Julkkismiehet ottavat rajusti yhteen keskellä evakuointia

Päivän loppuun mennessä kokelaista ovat jäljellä enää tosi-tv-tähti Amanda Harkimo, toimittaja Kimmo Ohtonen, ex-sulkapalloilija Ville Lång, muusikko Elias Kaskinen sekä vuoden 2020 Miss Suomi Viivi Altonen.

Erityisesti luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen koskettaa kanssakokelaita ja kouluttajia rankalla lapsuuskokemuksellaan.

Kouluttaja Robin Hendry ja Matias Petäistö tiedustelevat Kimmolta, mistä tämän tehtävissä ilmennyt anteeksipyyteleväisyys johtuu. Kimmo arvelee kaiken kumpuavan jo lapsuudesta.

- Jotenkin sellaisia inhottavimpia muistoja on se, kun tulet kotiin, sun isä pahoinpitelee sun äitiä ja sitten joudut tekemään niitä valintoja, että menetkö väliin ja tiedät, mitä siitä seuraa vai pakenetko omaan huoneeseen, Kimmo selittää vakavana.

Kouluttaja Petäistö kysyy, kohdistuiko häneen itseensä tuolloin väkivaltaa. Kimmon vastaus pysäyttää.

- Hyvin paljon. Ihan sadistista väkivaltaa. Alkoholilla ei ollut osuutta.

Kimmo kertoo olleensa ensimmäisten väkivaltakokemusten aikaan pieni lapsi.

Kimmo on selviytynyt koulutusleirin loppukahinoihin asti.
Kimmo on selviytynyt koulutusleirin loppukahinoihin asti.

 

Lue myös: Kaksi kokelasta lähtee kotimatkalle Erikoisjoukoissa: "Jossain vaiheessa seinä tulee vastaan"

Kimmo kantaa mukanaan myös toisenlaista taakkaa. Hän kertoo muuttaneensa vuonna 2003 Englantiin työskentelemään. Seuraavana vuonna hänen äitinsä sairastui syöpään. Neljä vuotta myöhemmin äiti menehtyi. 

Kimmo kertoo matkustaneensa takaisin Suomeen tapaamaan äitiään, mutta myöntää, ettei ollut äitinsä tukena tarpeeksi. Vasta kuoleman jälkeen Kimmo ymmärsi, miksi hän ei ollut käynyt äitinsä luona niin paljon, kuin hän olisi halunnut.

- Olin tavallaan väistellyt sitä ikävää tilannetta aikuisena ihmisenä, joka siellä kotona odotti. Se dynamiikka vanhempieni välillä ja kaikki se paska, Kimmo kertoo murtuen kyyneliin.

Kimmo on tullut suomalaisille tutuksi muun muassa Ylen Katoava Pohjola -dokumenttisarjasta.

05.07.2022 12:15 | Teksti: Elina Niemi | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa