fbq
SuoratoistoDokumenttisarja: Janne "Nacci" Tranberg koki romahduksen pakomatkalla: "En halunnut kuolla, muttei ollut voimia elääkään"
Dokumenttisarja: Janne "Nacci" Tranberg koki romahduksen pakomatkalla: "En halunnut kuolla, muttei ollut voimia elääkään"

Ruutu+-palvelussa on nähtävillä tuomitun rikollisen Janne ”Nacci” Tranbergin tarina hänen pakomatkastaan. Maanantaina 15.8. palveluun ilmestyi true crime -dokumentin toinen jakso. 

Janne pakoili Suomen viranomaisia Espanjassa Aurinkorannalla. Etsintäkuulutus oli uutisoitu näyttävästi Suomessa, ja hän sai kuulla, että hänen naapuriinsa on muuttamassa suomalaisia. Janne ei uskaltanut ottaa riskiä ja jäädä asumaan taloon, vaan kysyi apua Niko Ranta-Aholta, joka hankki hänelle asunnon pienestä, noin 2000 asukkaan Aloizainan vuoristokylästä. 

Lue myös: Dokumenttisarja: Janne "Nacci" Tranberg harhautti poliiseja erikoisella tavalla – operaatio oli lähellä mennä pieleen


Janne asettui asumaan jylhään kivitaloon. Hän vietti aikaa oliivilehtojen ympäröimänä kahden kulkukissansa kanssa. Lähettyvillä asuva vuokraisäntä ajatteli, että päästä varpaisiin tatuoitu mies vieroittautuu huumeista, ja näin ollen viettää aikaa ylväässä yksinäisyydessään. Todellisuudessa Janne pakoili viranomaisia ja käytti tylsyyteen toisinaan päihteitä. Juttukaverinaan hänellä oli kaksi kissaansa. 

– Jos sä pyörit kokaiinipöllyssä yksin keskellä oliivilehtoa, niin siinä on jo vähän huvitusta itselle. Välillä tuli piristettyä itseään pidempäänkin kuin yksi ilta. 


Janne oli koko ajan jalka oven välissä, sillä ei tiennyt milloin hänen pitää paeta. Kauppareissuillakin hän piti mukanaan reppua, johon oli pakattu vaatekerrasto, puhelimet, kannettava tietokone ja 5000 euron tukku rahaa. 

Pian hänen mielentilansa alkoi yksinäisyydestä kuitenkin laskea. Hän näki painajaisia karhuryhmästä ja pakenemisesta. Hän nukkui huonosti ja pikkuhiljaa hän alkoi tuntea masentuneisuutta. Lopulta  hän koki romahduksen. 

– En halunnut kuolla, muttei ollut voimia toisaalta elääkään, Janne kertoo dokumenttisarjassa.

T

 
Huonoa oloa kesti kuukausia. Hän ei jaksanut peseytyä, tehdä ruokaa, tai muutakaan arkisia askareita. Jopa vessassa käynti tuotti tuskaa, ja voimia piti kerätä sängyn ja vessan välillä istumalla matolla. 


Olotila ei kuitenkaan saanut Jannea ilmoittamaan itseään poliisille. 

– En tiedä, kuinka masentunut olisi pitänyt olla, että se olisi tapahtunut, Janne toteaa. 

Pako – Janne "Nacci" Tranbergin tarina katsottavissa Ruutu+-palvelussa. 

 

Katso ja Aller Studios kuuluvat samaan konserniin.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
15.08.2022 10:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Aller Studios

Seuraa meitä somessa