fbq
SuoratoistoDokumentti: Kun Meghan hautoi itsemurhaa, Harrykin käänsi selkänsä: ”Vihaan itseäni sen takia”
Dokumentti: Kun Meghan hautoi itsemurhaa, Harrykin käänsi selkänsä: ”Vihaan itseäni sen takia”

Netflixin Harry ja Meghan -dokumentista julkaistiin 15.12. kolme uutta jaksoa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ruotivat dokumenttisarjansa uusissa jaksoissa irtautumistaan Ison-Britannian hovista ja siihen liittyneestä valtavasta kohusta.

Kun Harry ja Meghan menivät naimisiin vuonna 2018, koko maailma tuntui ihastuneen Meghaniin, joka tuntui raikkaalta tuulahdukselta vanhoillisessa hovissa. 

Pian kaikki kuitenkin muuttui jyrkästi. Lehdistö etenkin Britanniassa oli yhtäkkiä täynnä Meghanin arvostelua ja haukkumista. Hänen jokaista liikettään mollattiin. Samalla hänen perheenjäsenensä Yhdysvalloissa löivät vettä myllyyn vetämällä mattoa tämän alta.

Meghan alkoi ystävien mukaan kääntyä sisäänpäin. Tilanne oli heidän mielestään pelottava. Meghan on aiemminkin kertonut julkisuudessa, että hänellä oli tuolloin itsetuhoisia ajatuksia.

– Mietin, että tämä loppuu, jos en ole täällä. Se oli pelottavinta kaikesta. Ajatus oli niin selkeä, hän sanoo dokumentissa.

Meghanin äiti Doria Ragland muistelee tyttärensä ahdinkoa dokumentissa itkien.

– Hän kertoi pohtineensa itsemurhaa. Se todella särki sydämeni, sillä tiesin, että tilanne oli paha. Hän joutui jatkuvasti haaskalintujen nokittavaksi. Ne riistävät häneltä ilon. Hän todella alkoi ajatella, ettei halua olla täällä. Sellaista ei ole äitinä helppo kuunnella. Enkä pystynyt suojelemaan häntä. Eikä Harry, Doria sanoo.

Lue myös: Herttuatar Meghan avautuu dokumentissa maailmaa kohauttaneesta perhedraamastaan – näin outo näytelmä kulissien takana eteni

har

Harry kommentoi tienneensä tilanteen olleen paha, mutta hän ei odottanut sen menevät näin pahaksi.

– Se sai minut tuntemaan vihaa ja häpeää. En käsitellyt sitä kovin hyvin. En toiminut kuten aviopuoliso, vaan kuten järjestelmän kasvatti. Kuninkaallinen roolini otti ohjat. Minut oli opetettu huolehtimaan siitä, mitä meistä ajatellaan, jos jätämme jonkin tilaisuuden väliin. Kun mietin asiaa nyt, vihaan itseäni sen takia. Meghan tarvitsi tukea, jota en osannut antaa. 

Meghan kertoo halunneensa hakea apua, mutta hänen mukaansa se kiellettiin.
– Sitä ei pidetty suotavana instituution maineen kannalta, hän väittää.

– Tilanteen vakavuus tiedettiin. Meghanin olisi pitänyt vain selviytyä. Kaikki muutkin olivat selviytyneet. Mutta tilanne oli hyvin erilainen, Harry muistuttaa.

Hän syyttää tilanteesta kuninkaallista perhettä, joka ei tehnyt hänen mukaansa mitään Meghanin suojelemiseksi. 

– Isäni sanoi minulle, ettei mediaa vastaan voi taistella. Sanoin, että olen täysin eri mieltä. 

Harry muistuttaa seuranneensa hovin ja median välistä peliä yli 30 vuotta ja tietävänsä varsin hyvin, miten niiden välinen suhde toimii. 

Lue myös: Harry ja Meghan paljastavat dokumentissa kaiken suhteensa alusta: ”Saavuin paikalle hikisenä ja punakkaana”

Harry ja Meghan -dokumentti nyt kokonaisuudessaan Netflixissä. 
 

15.12.2022 15:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa