fbq
Suoratoisto90’s Show, Poromafia, Greyn anatomian ja The Mandalorianin uudet kaudet… – Tässä ovat tärpit kevään suoratoistotarjontaan
90’s Show, Poromafia, Greyn anatomian ja The Mandalorianin uudet kaudet… – Tässä ovat tärpit kevään suoratoistotarjontaan

Suoratoistopalveluissa Netflixistä Areenaan on runsaaksi uutuuksia ja jatkuvia sarjoja kevään aikana. Katso koosti suosittelulistan niistä nimikkeistä, joista on tietoa jo vuoden alussa. 

Uusi sukupolvi on täällä

90’s Show

19.1. Netflix

Vuosituhannen vaihteen suosikkisarja 70’s Show saa jatkoa. Nyt siirrytään pari vuosikymmentä eteenpäin ja homman nimi on luonnollisesti 90’s Show.
Tarinan runkona on, että alkuperäisen sarjan rakastavaiset Eric Forman ja Donna Pinciotti ovat saaneet lapsen. Leia-nimen saanut lapsi on nyt teini-ikäinen ja tulee viettämään kesää 1995 isovanhempiensa Kittyn ja Redin luokse 70’s Showsta tuttuihin maisemiin Wisconsiniin.

Kitty ja Red Formanin roolien Depra Jo Rupp ja Kurtwood Smith ovat myös 90’s Shown vakiokalustoa. Laura Preponin ja Topher Gracen näyttelemät Donna ja Eric sekä muut 70’s Show -kaverukset puolestaan tekevät vain pistäytymisiä, eikä heitä nähdä joka jaksossa. Päänäyttelijöistä ainoastaan Danny Masterson ei ole mukana, sillä häntä epäiltiin kuvausten aikaan kolmesta raiskauksesta.

90's Show
90's Show

Joel seikkailee tuhotussa maailmassa

The Last Of Us

16.1. HBO Max

Seikkailullinen draamasarja sijoittuu aikaan 20 vuotta modernin sivilisaation tuhoutumisen jälkeen. Karaistunut selviytyjä Joel palkataan salakuljettamaan 14-vuotias Ellie pois vainotulta eristysalueelta. Alkujaan vähäpätöiseltä tuntunut tehtävä muuttuu pian USA:n läpi kulkevaksi raa’aksi, sydäntä särkeväksi matkaksi, jonka varrella molempien on turvattava toisiinsa selviytyäkseen. 

Maineikkaaseen videopeliin perustuvaa sarjaa tähdittävät Pedro Pascal (Narcos, The Mandalorian) ja Bella Ramsey (Game of Thrones). Näyttelijäkaartiin kuuluvat lisäksi muun muassa Gabriel Luna (S.H.I.E.L.D. Agentit), Murray Bartlett (The White Lotus) ja Nick Offerman (Parks and Recreation).

The Last of Us
The Last of Us

Jukka kilpailuttaa some-kaksikkoja

Good Luck Guys

20.1. Prime Video

Jukka Hildénin juontamassa Good Luck Guys -sarjassa seurataan kuuden sosiaalisesta mediasta tutuksi tulleen kaksikon jännittävää seikkailua Thaimaan paratiisirannoilla, jossa he tavoittelevat 30 000 euron rahapalkintoa ja etsivät sisäistä sankariaan kaukana kaupunkilaiselämän ylellisyyksistä. Kilpailijat joutuvat pistämään itsensä likoon hauskoissa, mutta haastavissa peleissä. Yksi kerrallaan joukkueet joutuvat jättämään seikkailun.

Good Luck Guys
Good Luck Guys

Jade taistelee, treenaa ja bilettää

Jade 

23.1. Areena

Yle Kioskin dokumenttisarjassa kolminkertainen korkeushypyn Suomen mestari Jade Nyström on aikuistumisen kynnyksellä viettäessään ensimmäistä kesäänsä täysi-ikäisenä. Sarjassa seurataan Jaden identiteetin kehittymistä, unelmien toteutumista ja kaatumista sekä suurien valintojen tekemistä.

Jade Nyström on tullut julkisuudessa tunnetuksi jo teini-ikäisenä sekä Urheilugaalan Vuoden esikuva -ehdokkaana että Seiskan kohuotsikoissa. Hän on taistellut transurheilijoiden oikeuksien puolesta. Viisiosaisessa sarjassa urheilijan arkea värittävät rankat treenit, railakas biletys ja kauneusoperaatiot.

Jade
Jade

Suku on pahin

Poromafia

26.1. C More 

C More -alkuperäissarja Poromafia on kahdeksanosainen rikossarja pohjoisen erämaita hallitsevan Nelihangan suvun sisäisestä valtataistelusta. Perheen matriarkan testamentti jakaa suvun maat ja repii perheen hajalle. 

Vankilasta vapautuva suvun vanhin poika Sammeli nousee isäänsä (Aake Kalliala) vastaan taistellakseen maiden herruudesta. Samuli Edelmannin esittämä Sammeli kääntyy Norjan alamaailmaa johtavan vanhan ystävänsä puoleen. 

Lue myös: Mikael Persbrandt tähdittää Lapissa kuvattavaa suomalaista rikossarjaa – pääosassa myös Samuli Edelmann

Lisämausteen tarinaan tuo Sara Poikkipää (Anna-Maija Tuokko). Hän on tapaillut Sammelia aikoinaan, mutta sitten Sammeli on tappanut Saran isän Villen. Nelihangat ja Poikkipäät ovat vanhastaan vihollisia keskenään.

Mika Kurvisen (Invisible heroes, Aallonmurtaja) ohjaamassa sarjassa on kansainvälinen ja nimekäs näyttelijäkaarti. Edellä mainittujen suomalaistähtien lisäksi rajan takaista rikollispomoa näyttelee ruotsalaisnäyttelijä Mikael Persbrandt.

Poromafia
Poromafia

Meredith näkyy tarinassa vähemmän

Greyn anatomia – kausi 19

27.2. Ruutu+

Vuodesta 2005 asti tehdyn sairaaladraaman uusin, syksyllä 2022 USA:ssa esitetty kausi nähdään aluksi Ruutu+-palvelussa. Se tulee myös Liville, mutta näillä näkymin vasta alkukesästä. 19. kaudella Ellen Pompeon esittämän aiempien kausien keskushenkilön, tohtori Meredith Greyn näkyvyys vähenee, ja hän on mukana kahdeksassa jaksossa kahdestatoista.

Greyn Anatomia
Greyn Anatomia

Avaruusseikkailu jatkuu

The Mandalorian – kausi 3

1.3. Disney+

Pedro Pascalin tähdittämä Star Wars -sarja palaa uusin seikkailuin. Myös Katee Sackhoff (Taisteluplaneetta Galactica) palaa Bo-Katan Kryzen rooliin. Kauden tarinasta ei ole juuri hiiskuttu etukäteen.

Mandalorian
The Mandalorian

Salla paimentaa nousukauden pankkeja

Rosvopankki

12.3. Elisa Viihde Viaplay

Elisa Viihde -alkuperäissarja on tositapahtumien innoittama draamatrilleri. 1980-luvun lopussa Suomen talous käy kuumimmillaan, ja kaikki pyrkivät ottamaan oman osansa nousukaudesta. Nuori taloustieteen tohtori Salla Nurminen (Amanda Pilke) saa työpaikan Pankkitarkastusvirastosta. Nurminen haluaa panna ojennukseen pankit, jotka pelaavat kasinopeliään kovalla riskillä. Salla tutustuu SKOPin karismaattiseen toimitusjohtajaan Christopher Wegeliukseen (Pekka Strang).

Rosvopankki
Rosvopankki

Legendat tähdittävät saagan jatkoa

1923

Keväällä, SkyShowtime

Käsikirjoittaja-tuottaja Taylor Sheridanin 1923-sarja kertoo lisää Yellowstone-sarjan taustoista ja toimii jatkona ennätyksiä rikkoneelle 1883-sarjalle. Näyttelijälegendojen Helen Mirrenin ja Harrison Fordin tähdittämä 1923 esittelee uuden Duttonin perheen sukupolven ja tarkastelee 1900-luvun alkua, jolloin kulkutaudit, historiallinen kuivuus, kieltolain päättyminen ja Yhdysvaltain suuri lama koettelivat läntisiä vuoristoseutuja ja sinne asettunutta Duttonin perhettä.

Lue myös: Yellowstone teki Kevin Costnerista jälleen supersuositun – ”En tiedä, minne tarina viedään seuraavaksi”

1923
1923
Artikkeliin liittyvät aiheet:
08.01.2023 19:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Netflix, HBO Max, Prime Video, Yle, C More, Nelonen, Disney, Elisa Viihde Viaplay, SkyShowtime

Seuraa meitä somessa